Hoe staat het met de centrumplannen? (3)

Actueel 46 keer gelezen

Pijnacker - Deze week is aannemingsbedrijf Lalleman begonnen met de heiwerkzaamheden rondom het oude gemeentehuis van Pijnacker, het Witte Huis.

In het pand komen meerdere units waarvan een aantal voor horeca zijn gereserveerd. ABB voert momenteel gesprekken met een ondernemer uit Pijnacker over de exploitatie van het horecagedeelte. De trouwzaal op de eerste verdieping wordt in ere hersteld en aan de zijkant verrijzen glazen paviljoens. Naar verwachting wordt het Witte Huis rond de jaarwisseling casco opgeleverd en is het begin 2009 gereed.

Rondom het centrale dorpsplein komt in totaal 10.000m2 commerciële ruimte, ongeveer 158 appartementen en een parkeerkelder. Het project wordt in vier bouwdelen uitgevoerd. De eerste fase omvat de herontwikkeling en uitbreiding van het Witte Huis en het centrale deel aan het Raadhuisplein.

Inmiddels is de verhuur van de commerciële ruimten begonnen. De HEMA, The Stone, Street One, C&A en winkelketen Hunkemöller werden eerder al gecontracteerd voor een plekje in het nieuwe winkelcentrum. De start verkoop van de appartementen staat gepland voor het vierde kwartaal 2008. Eind 2010 wordt het winkelcentrum geopend. Althans, volgens de indicatieve uitvoeringsplanning van de ontwikkelaar.

Hoe staat het met de centrumplannen? (1)

Hoe staat het met de centrumplannen? (2)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant