Voetbal: gelijkmakers en pittige duels

Sport 88 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - SV Nootdorp heeft, door een 1-3 overwinning bij Naaldwijk, de eerste punten binnen weten te halen. Op slag van rust kwam Nootdorp op voorsprong door een koopbal van Sander Jansen na een voorzet van Sietze Veenstra.

Meteen na de hervatting was de stand echter gelijk. Het laatste woord was weer aan Nootdorp: via een beauty van Akif Sen en een late treffer van Delano Landvelt, na een voorzet van Vernon Monkau, kwam de eindstand op 1-3. Rasit Kurus van Naaldwijk kreeg een rode kaart voorgehouden.

Oliveo Kwam op eigen veld, in een pittig duel, tegen VV Delft tot een verdienstelijk 1-1 gelijkspel. Nadat de rust met een dubbelblanke stand was ingegaan kwam Delft, via Brian Bel in de tweede helft al snel op een 0-1 voorsprong. Dit was voor Oliveo het sein om de aanval te zoeken. Weliswaar kreeg VV Delft nog enkele kansen om verder uit te lopen, maar het was Paul Jansen die goed voorbereidend werk Björn Raven bekwaam afrondde en voor de gelijkmaker zorgde. Tim van Rheenen en Benno Pruntel haakten geblesseerd af.

RKDEO keerde met een 4-1 nederlaag terug van een bezoek aan het Haagse Quick. Overigens kwam DEO, door Michel Rolvink die een pass van Rob van Hagen verzilverde, aan de leiding. Snel daarna kwam Quick, via Oulhani, op gelijke hoogte en had DEO de pech dat een schot van Van Hagen de lat trof. Door nog twee Haagse treffers (Meijer en Oulhani) werd de russtand op 3-1 bepaald. Kort voor tijd (de scheidsrechter gaf trouwens te vroeg het eindsignaal) trof Quick nog eenmaal het doel.