Voetbal: Winst voor RKDEO en Oliveo

Sport 71 keer gelezen

RKDEO en Oliveo zijn de competitie goed begonnen. Het naar de tweede klas gepromoveerde RKDEO won met 2-3 bij ADO Den Haag en Oliveo klopte in Delft Full Speed met 1-3.

DSVP kwam zaterdag, in spectaculaire wedstrijd tegen het Leidse LSVV, tot een 4-4 gelijkspel en SV Nootdorp ging bij Valken ’68, na een 2-0 achterstand bij rust met 4-1 in kopje onder.

DSVP kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Mike van den Broek, maar zag kort voor rust de voorsprong verloren gaan. Meteen na de hervatting nam LSVV de leiding die door invaller Benjamin Klomp weer teniet werd gedaan. DSVP speelde slordig en kwam andermaal op achterstand (2-3). Via doelpunten van Mike van den Broek en Marco de Hoog kwam DSVP kort voor het eind aan de leiding, maar drie minuten voor het eind kwam LSVV toch nog (verdiend) langszij.

Op bezoek bij Valken ’68 is SV Nootdorp met 4-1 ten onder gegaan. In de beginfase waren er enkele goede mogelijkheden voor de mannen van John Karelse, maar die werden niet benut. Wat dat betreft deed Valken ’68 het beter en ging met een 2-0 voorsprong naar de thee.

Nadat de ploeg uit Valkenburg op 3-0 gekomen was kon Nootdorp, via een door Jack van Brummelen benutte strafschop, wat terugdoen. Het laatste woord was echter toch weer voor Valken ’68.

RKDEO maakte een uitstekend debuut bij ADO Den Haag. De beginfase was voor ADO Den Haag, dat in die periode de pech dat bal niet in het DEO-doel verdween maar op de kruising belandde. Gaandeweg werd ook DEO gevaarlijk en het was Rik van der Sman die voor 0-1 zorgde.

In de tweed helft toonde Quincy de Bruin a zich een attente spits en scoorde tweemaal. ADO Den Haag, dat nog met tien man kwam te staan, kwam nog wel terug tot 2-3, maar DEO gaf de zege niet meer uit handen.

Ook Oliveo ging goed van start. In Delft klopte het promovendus Full Speed, dat bepaald niet slecht speelde, met 1-3. Na een kwartier strafte Leroy Versteegen een fout van de doelman af (0-1). Wat later stopte de Oliveo doelman een door Tim Nieuwenhout ingeschoten strafschop.

Via Hoogendoorn kwam Full Speed nog wel terug tot 1-1, maar het laatste woord was aan Oliveo, dat via Björn Raven en Dimitri van den Bosch nog tweemaal scoorde.