Einde voor Nootdorps café de Oude Slof

Actueel 85 keer gelezen

Nootdorp - De tap is afgesloten en de barkrukken zijn voorgoed aangeschoven in het karakteristieke pandje aan de Nootdorpse Dorpsstraat. Café de Oude Slof is gesloten.

Na een korte vakantie besloot uitbater Jeroen Ruijgrok definitief om de stekker uit het horecabedrijf te trekken. Wat als een jongensdroom begon voor de 38-jarige Pijnackenaar is geëindigd in een nachtmerrie. "Ik ben er kapot van", vertelt de zichtbaar geëmotioneerde kroegbaas. "Ik ben vanaf de eerste dag tegengewerkt door gemeente, politie en buurtbewoners."

Bijna vier jaar lang was Jeroen het gezicht van 'De Slof'. Hij bouwde samen met zijn broer en vader het voormalige winkelpand om tot een écht café. "De gemeente was in eerste instantie erg enthousiast. Er waren vier jaar geleden immers volop plannen om van de Dorpsstraat een horecastraat te maken. Dat gaf mij het extra zetje om flink te investeren in de kroeg. Van dat hele 'horecastraatidee' is helemaal niets terechtgekomen."

Volgens Jeroen begon de ellende al snel. "Eindeloos wachten op de nodige vergunningen bij gemeente. En een buurman heeft letterlijk gezegd dat hij mij kapot zou maken. Het is hem nog gelukt ook." De buurman zou te maken hebben gekregen met geluidshinder uit het café. "Ik begrijp dat natuurlijk, en we hebben er dan ook alles aan gedaan om het geluid te minderen, maar het blijft natuurlijk een café. En dat wist hij", Jeroen doelt op het moment waarop de buurman in de straat kwam wonen. Ruijgrok was toen al enige tijd bezig met een grondige verbouwing. Ontelbare keren kreeg Jeroen bezoek van de politie. "Dat ben je een keer zat. Dan heb je er geen zin meer in."

"Grote artiesten heb ik hier in de zaak gehad, maar als elk half uur de politie op de stoep staat, dan is de lol snel voorbij." Binnenkort moet Jeroen nog voor de rechter verschijnen omdat hij een boete heeft gekregen van honderdnegentig euro. "Omdat ik om kwart over twee nog open was. De gemeente heeft toentertijd zelf gezegd dat dat oogluikend werd toegelaten. Zo stimuleer je horeca toch niet?"

Jeroen probeert de draad toch weer een beetje op te pakken. Voor zijn carrière als barman werkte hij in de bouw. Met zijn eenmanszaakje in metsel- en timmerwerk houdt hij nu het hoofd boven water. "Toen ik de deur van het café achter mij dicht trok kreeg ik een gevoel van spijt. Maar ik moet er gewoon mee stoppen. Hoe erg ik het ook vind voor mijn medewerkers en vaste klanten."

Horeca in Nootdorp

Het is niet het eerste cafédebacle in de Dorpsstraat. Eerder stopten café De Vrolijke Drinker en café Leve de Lol van volkszanger Ed Nieman. Nieman ontsnapte aan de dood toen er een brandbom werd afgestoken voor zijn bedrijf. De daders zijn nooit gepakt.

Brandstichting Café Leve de Lol

Café Leve de lol is ter ziele

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant