Testritten voertuigen Randstadrail

Actueel 43 keer gelezen

Regio - De eerste nieuwe metro’s die RET heeft aangeschaft voor Randstadrail en voor de vervanging van de oude metro’s op de Calandlijn zijn geleverd en worden volop getest.

Op dit moment rijden de eerste voertuigen proef op het Rotterdamse metronet tussen de normale dienstregeling van de andere voertuigen door. Deze proefritten zijn nu nog zonder passagiers, maar zullen binnenkort ook met passagiers plaatsvinden in de gewone dienstregeling. De nieuwe voertuigen zijn door de speciale bestickering goed herkenbaar.

De eerste voertuigen zijn bestemd voor RandstadRail. RET heeft nog geen toestemming van HTM om met deze voertuigen op het “Haagse” deel van RandstadRail te rijden (van Nootdorp tot Den Haag Centraal). Om deze reden vinden de proefritten op het Rotterdamse net plaats. RET zal de nieuwe metro’s in afwachting van deze toestemming tijdelijk inzetten op het bestaande Rotterdamse net en eventueel ook op het Rotterdamse deel van RandstadRail.

RET vertrouwt er op deze voertuigen zo snel mogelijk in te zetten op geheel RandstadRail, dus tot aan Den Haag Centraal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant