Genieten tijdens de Biesland Dagen

Actueel 72 keer gelezen

Delfgauw - In de polder op de grens van Pijnacker en Delft vinden ook dit jaar de Biesland Dagen plaats. De Stichting Vrienden van Biesland en vele vrijwilligers nodigen iedereen uit om deel te nemen aan dit bijzonder groene evenement met gemoedelijk karakter.

Zowel zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur als zondag van 10.00 tot 17.00 uur kunnen jong en oud terecht op vijf locaties aan de Noordeindseweg en de Bieslandseweg in Delfgauw.

Nieuw onderdeel van het veelzijdig programma is de opvoering van een heuse boerenklucht. Dit ludieke stuk is speciaal voor de Biesland Dagen geschreven door Lenie van den IJssel. Het wordt op zaterdag een aantal keer uitgevoerd door de toneelvereniging het Voetlicht uit Nootdorp. Verder is op Hoeve Biesland, natuurlijk weer een informatiemarkt met alle natuur-, en milieu verenigingen uit de regio. Op deze melk- en veehouderij draait het concept Boeren voor Natuur waarbij biologisch geboerd wordt met een natuurlijke voedselkringloop.

Je kunt de koeien aaien en de boer geeft zelf uitleg. Er is veel te doen, te beleven en te proeven. Frans van Vliet laat zien hoe je schapen met zijn speciaal hiervoor getrainde honden bijeen kan drijven. De valkenier bij de Halve Molen is weer van de partij. Voor de allerkleinsten zijn er poppenkastvoorstellingen bij kinderdagverblijf ’t Knorretje. Een tentoonstelling over molens en een demonstratie Freestyle met paarden zijn er bij Recreatiestal De Delftse Hout. Er is een fietstocht en een kruidenwandeling vanuit Van Nature, de natuurwinkel te Delft. En natuurlijk is er op zondag de gezellige streekmarkt bij herberg de Uylenburg.

Avonturen zijn te beleven en boerenspelletjes te doen langs het BoerenDoePad. Een muzikale omlijsting wordt verzorgd door Kees Balm, het Smartlappenkoor uit Delft, de Muziekschool uit Pijnacker en de groep van Ko Arkensteijn. Vervoerstip: Kom op de fiets!

Een programma staat op www.vriendenvanbiesland.com, of te downloaden via www.hoevebiesland.nl. Ophalen kan ook bij de deelnemende locaties. Extra informatie of aanmelding voor de streekmarkt op zondag kan via info@vriendenvanbiesland.com of telefonisch bij Marietta van der Duyn Schouten 06 - 245 41 754.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant