BT vangt bot in zaak tegen provincie

Actueel 23 keer gelezen

Pijnacker - De provincie Zuid Holland hoeft geen vergoeding voor de kosten van het verleggen kabels in tracé van BT bij Klapwijkse Knoop aan het telecombedrijf te betalen, zo blijkt uit het vonnis dat vorige week is gepubliceerd.

BT heeft in 2001, op basis van een ontheffing van de Provincie, een kabeltracé langs de N472 aangelegd, plaatselijk bekend als de Klapwijkseweg en de Boterdorpseweg, in de gemeenten Pijnacker en Berkel en Rodenrijs.

In 2004 vindt de aanleg van de provinciale weg N470 plaats. Deze raakt de N472 bij de zogenoemde Klapwijkse Knoop. De kabels die BT in 2001 heeft neergelegd liggen op dit tracé en dienen derhalve te worden verlegd.

In 2004 heeft de provincie aan BT een offerte gevraagd. De kosten zullen worden verrekend op basis van de Telecommunicatiewet. Artikel 5.7 bepaalt dat de netwerkaanbieder verplicht is op eigen kosten tot verplaatsing van de kabels ten dienste van zijn netwerk over te gaan, indien verplaatsing nodig is "voor de aanleg van een werk door of vanwege de gedoogplichtige."

BT stuurt een offerte van 92.000 euro. In 2005 ontstaat er onenigheid over de betaling van het bedrag als blijkt dat er nog geen overeenstemming is bereikt over de hoogte van de schadeloosstelling.

BT maant de provincie tot betalen: een bedrag van 110.000 euro te vermeerederen met de wettelijke rente vanaf 2005 en ruim 5000 euro aan incassokosten.

De rechter is echter van oordeel dat een redelijke uitleg van de offerteaanvraag en opdrachtbevestiging meebrengt dat kostenverrekening op basis van de Telecommunicatiewet zou plaatsvinden. De vorderingen van BT zijn in april afgewezen.

Bron: Rechtspraak.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant