Waterkracht in het Westland en Delfland

Regio 36 keer gelezen

Westland – Politie Haaglanden hield zondag 17 augustus tussen 13.00 en 19.00 uur de derde in een reeks controles op het water in de gemeenten Westland en Midden–Delfland onder de naam ‘Waterkracht’.

Hieraan werkten mensen mee van Groenservice Zuid-Holland, Gemeente Midden Delfland, de Zeehavendienst van Rotterdam Rijnmond, de Vereniging Natuurmonumenten, het Hoogheemraadschap van Delfland en het politiebureau Westland. In totaal surveilleerden vijf boten in het gebied. Tevens werd er weer een helikopter van de KLPD ingezet, met een waarnemer van het Regionaal Milieuteam Haaglanden. Ze controleerden onder meer op nautische bescheiden (zoals het bezit van een vaarbewijs voor snelle motorboten en het registratiebewijs), het gebruik van de dodemansknop bij snelle motorboten, het vaargedrag, de vaarsnelheid, Delflandvergunningen en alcoholgebruik.

In de Gemeente Midden Delfland geldt sinds 5 juli een alcoholverbod op of aan het water. Er werden diverse blaastesten afgenomen, waarbij alle schippers onder de grenswaarde van 350ugl/0,8 promille bleven. Er zijn 75 boten gecontroleerd. In totaal schreven de controleurs 16 processen-verbaal uit. Deze waren o.a. voor het varen zonder vaarbewijs, varen op een snelle motorboot terwijl de schipper geen 18 jaar was, geen registratie als snelle motorboot, het varen zonder Delflandvergunning of Delflandsticker, geen legitimatiebewijs kunnen tonen en te snel varen. Eén schipper die opvallend hard voer werd door de helikopter gesignaleerd, en hij kreeg later door een landeenheid de boete gepresenteerd. Soortgelijke acties worden deze zomer herhaald.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant