Weekendafsluitingen Rijksweg A13

Regio 50 keer gelezen

Regio - Van vrijdag 22 augustus 22.00 uur tot maandag 25 augustus 05.00 uur is de A13 in de richting Rotterdam afgesloten tussen het knooppunt Ypenburg en de afrit Delft-Zuid. De opritten Delft-Noord en Delft-Centrum naar de A13 richting Rotterdam zijn op vrijdag 22 augustus vanaf 21.30 uur afgesloten.

Het verkeer wordt tijdens de afsluitingen omgeleid en moet rekening houden met extra reistijd. Ook verkeer op de omleidingsroutes moet rekening houden met extra drukte. Rijkswaterstaat adviseert reizigers zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Omleidingen van 22 t/m 25 augustus

- Verkeer vanuit Den Haag (Centrum) in de richting Rotterdam wordt tijdens de weekendafsluiting omgeleid via de A12 richting Gouda en de A20.

- Verkeer vanuit Den Haag (Plaspoelder) en Rijswijk richting Rotterdam wordt omgeleid

via de A4 en de N470.

- Verkeer vanuit het Westland wordt omgeleid via de N223 en de A20.

- Verkeer vanuit Leiden richting Rotterdam wordt omgeleid via Utrecht (N11), Gouda (A12) en

de A20.

- Verkeer vanuit Amsterdam en Schiphol richting Rotterdam en Breda worden omgeleid via Utrecht (A2).

Alle omleidingsroutes worden ter plaatse met gele borden aangegeven.

Routeadvies

Door Rijkswaterstaat zijn waar mogelijk maatregelen genomen ter bevordering van de doorstroming. Zo worden op een aantal provinciale wegen tussen de A12 en de A20 kentekenregistratiecamera’s geplaatst. De camera’s worden ingezet om de verkeersintensiteit te meten en om actuele reistijdeninformatie te verkrijgen. Daarmee kan vervolgens via tekstkarren langs de weg een routekeuze advies worden verstrekt aan de weggebruiker. De verkregen informatie wordt niet voor andere doeleinden gebruikt en de camera’s registreren ook geen (snelheid)overtredingen.

Alternatief vervoer

Rijkswaterstaat biedt alternatief vervoer aan in de vorm van het ‘vanAnaarBeterkaartje’. Op zaterdag 23 en zondag 24 augustus kan tussen Rotterdam en Den Haag voor €2,- (retour, 2e klas) vanuit beide richtingen worden gereisd met de trein en RandstadRail. Op het traject Rotterdam Centraal – Den Haag Centraal van de NS reist men voordelig met het vanAnaarBeter-treinkaartje. Dit kaartje is te koop bij de kaartautomaten op de NS-stations onder de knop ‘Acties/Evenementen’. Vergeet niet uw kaartje te stempelen in één van de gele stempelautomaten. Inlichtingen zijn verkrijgbaar bij het NS-servicepunt.

Met RandstadRail van de RET kan tussen Rotterdam Hofplein en Den Haag Centraal voordelig worden gereisd met het RET vanAnaarBeter-kaartje. Dit kaartje is te koop bij de verkoop- en informatiepunten van de RET, bij de RET-servicewinkel en via de RET-webshop. Voor meer informatie raadpleeg www.ret.nl. De vanAnaarBeterkaartjes van NS en RET zijn uitsluitend geldig op de dag van afstempeling en niet uitwisselbaar.

Werkzaamheden

Tijdens de weekendafsluitingen worden door de gemeente Delft onder meer damwanden aangebracht voor een nieuwe fietstunnel onder de A13. Rijkswaterstaat voert tegelijkertijd onderhoud uit aan de A13.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden en het alternatief vervoer krijgt men via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 of op www.vananaarbeter.nl.Op deze website is ook een advertentie met informatie over de afsluitingen en de omleidingsroutes te downloaden. Actuele verkeers-informatie verkrijgt men via de lokale en landelijke radiozenders en de teletekstpagina’s 730, 731 en 732.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant