Sparta wint Wout van Overdam Toernooi

Sport 123 keer gelezen

Pijnacker - De beloften van Sparta hebben zaterdag voor de tweede maal het Wout van Overdam Toernooi gewonnen. De finale tegen Germinal Beerschot Antwerpen eindigde in 0-0.

De Belgen hadden daarna tijdens een zeer lange strafschoppenserie enkele malen de winnende pingel op hun schoen. Maar na ongeveer twintig strafschoppen ging de ploeg van Geert Meijer toch nog met de beker terug naar Rotterdam. Vitesse won de strijd om de derde plaats van FC Groningen. Ook hier moesten strafschoppen de beslissing brengen, nadat het 0-0 was gebleven.

Oliveo kijkt als organiserende vereniging terug op een schitterend verlopen toernooi. Het weer was de hele dag ideaal. Alle deelnemende clubs gingen er voor en dus genoot het publiek van mooie wedstrijden van uitstekende voetbalteams.

Het toernooi telde net als de voorgaande twee jaren tien deelnemers, verdeeld over twee poules van vijf. Er deden zes beloftenteams van eredivisieclubs mee. Naast de al genoemde clubs Sparta, Vitesse en Groningen waren ook Willem II, NEC en FC Utrecht van de partij. De eer van België werd verdedigd door Germinal en FC Antwerp. Het veld werd compleet gemaakt door de eerste teams van Oliveo en BVCB.

De derdeklasser uit Bergschenhoek slaagde er in een puntje af te snoepen van FC Antwerp maar verloor wel de drie overige wedstrijden van Vitesse, Willem II en Sparta.

Toch werd de formatie van trainer Henk Boon in geen van die wedstrijden van de mat gespeeld. BVCB kan dus terugkijken op een zeer geslaagde dag. Niet alleen de senioren maar ook flink contingent jeugd dat onder leiding van Ben Wijnstekers en Gaston Taument deelnam aan de traditionele Jeugd Clinic.

Oliveo pakte vorig jaar een punt van FC Antwerp, maar verloor nu alle wedstrijden. Toch was het soms kantje boord: tegen NEC werd met 1-0 verloren. FC Groningen was in de eerste wedstrijd met 3-0 te sterk en van FC Utrecht werd met 2-0 verloren. Met die cijfers werd ook verloren van de latere finalist Germinal. Toch kijkt Oliveo met plezier terug op het toernooi: er werd in iedere wedstrijd goed partij gegeven.

Aan het eind van de dag werden – nog steeds onder prima omstandigheden – de prijzen uitgereikt. Sparta won niet alleen het toernooi maar ‘leverde’ ook de beste speler: Marvin van der Pluijm. De beste keeper werd Sam Vermeylen van GBA.

> Klik hier voor alle foto's!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant