Oliveo heren verliezen van Hercules

Sport 20 keer gelezen

Pijnacker - Afgelopen zaterdag avond speelden de heren van Oliveo handbal tegen de heren van Hercules uit Ypenburg. De wedstrijd werd zonder vaste coach André de Waal begonnen. Deze was afwezig wegens ziekte. Oliveo begon de eerste helft met een offensieve dekking waar Hercules niet echt moeite mee had.

De heren van Hercules waren doorgewinterd en beliepen de ruimtes die ze kregen heel effectief waardoor er snel een achterstand ontstond.

Al zat de verdediging met het goede praten redelijk dicht, Oliveo liet het de eerste helft liggen in de afronding. De eerste helft werd dan ook veelvuldig het ijzerwerk getest. Mede door een aantal verkeerd afgespeelde ballen namen de heren van Hercules een voorsprong van 11-17 met rust.

De tweede helft werd wel Oliveo beter, onder andere doordat na een minuut of tien verdedigend teruggestapt werd naar een wat passievere 5-1 dekking. Dit bleek goed te werken want de rest van de wedstrijd ging gelijk op maar met het verschil van de eerste helft was het gat al geslagen. Het positieve was dat Oliveo wel 10 man had die scoorden maar uiteindelijk toch een maatje te klein was voor Hercules. Er zal met name gewerkt moeten worden aan de samenwerking in de aanval want daar zat het verschil deze zaterdagavond. Uiteindelijk won Hercules met 24-31 van Oliveo en dit betekent dat de heren het moeilijk krijgen om bij de eerste vijf te eindigen, wat gewenst is om in de poule te blijven.

Scores: Martijn 6, Roel 5, Danny 4, Ricardo 3, Angelo 2, Rutger 1, Dennis 1, Eric 1, Milan 1.