Voetbaloverzicht Pijnacker en Nootdorp

Sport 77 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - DSVP leed eerder dit seizoen bij PEC Den Haag een 7-0 nederlaag, maar nam afgelopen zaterdag, in een prima wedstrijd, revanche door de Hagenaars met 4-0 klop te geven.

Al na vier minuten kwam DSVP aan de leiding door Michiel van Atten die een vrije trap binnen schoot. DSVP verzuimde vervolgens verder afstand te nemen. Dat gebeurde wel in de tweede helft. Marco de Hoog benutte een strafschop, Michiel van Atten zorgde voor 3-0 en Benjamin Klomp maakte het kwartet vol.

SV Nootdorp keek bij NSVV al in de eerste minuut, door een toegekende strafschop na een overtreding van Dadou Kasongo, tegen een achterstand aan. NSVV was daarna de betere ploeg, maar keeper Colpa hied Nootdorp overeind. Uit een voorzet van Van Brummelen kwam Nootdorp, door Keith Frankel, zelfs nog langszij. Kort na de hervatting kwam Nootdorp andermaal op achterstand. Nadat de bal van de lat weer het veld was gekomen schoot Saber el Ahmed de weggezakte ploeg van John Karelse naar een 2-1 nederlaag.

RKDEO won zondag, in een wedstrijd met veel emotie en strijd, met 2-1 van VV Delft, dat de gehele wedstrijd een veldoverwicht had. In de counters was RKDEO overigens zeer gevaarlijk. Luciana liet daarbij een “dot van een kans” onbenut. Ben Abdellah, die hem had aangespeeld, deed het daarna beter door een voorzet van Luciana achter keeper Van der Knaap te werken. De gelijkmaker van Delft (doorgaan op keeper Maikel van der Kooij) werd hierna, tot woede van Delft, afgekeurd.

Na de hervatting kwam Delft wat gelukkig aan de gelijkmaker en ging op jacht naar de winnende treffer. Het zou echter anders uitpakken. In een tegenaanval werd Ben Abdellah binnen de beruchte lijnen ten val gebracht: strafschop. Eric Mooijman schoot de elfmetertrap binnen (2-1). In de slotfase waren er nog felle protesten van Delftse zijde omdat Luciën Groenewegen invaller Schouten tegen de grond gewerkt zou hebben. Scheidsrechter Verbeek zag het anders en kende geen strafschop toe. Met moeite hield DEO vervolgens stand.

Oliveo had voor de pauze een aantal goede scoringskansen, maar John Ruigrok, Erwin van Tuijl en Leroy Verstegen zagen geen kans om ze te benutten. Zoals zo vaak viel ook nu het doelpunt aan de andere kant. Kort voor de rust kwam Duindorp op 1-0. De tweede helft was vervolgens van matige kwaliteit. Michael Lodder had voor Oliveo bijna nog succes met een afstandsschot, maar het bleef bij een poging. Kort voor tijd bepaalde Duindorp, na een niet bestrafte handsbal, de eindstand nog op 2-0. Aanstaande zondag wacht de derby Oliveo – RKDEO.