Avanti verspeelt punt in laatste minuut

Sport 130 keer gelezen

Pijnacker - In de laatste twee minuten van de wedstrijd tegen Maassluis heeft Avanti een twee puntenvoorsprong verspeeld. Zelfs een meegekregen strafworp in de laatste seconde was niet aan Avanti besteed en zo eindigde de wedstrijd in een 15-15 eindstand.

Avanti heeft het geheel aan zichzelf te danken dat het niet met de overwinning van het veld stapte. Vele passfouten en het niet scherp in de wedstrijd zitten maakten dat de ploeg niet weg kon lopen van nummer laatst Maassluis. Ondanks het feit dat Avanti niet best speelde heeft het wel bijna de hele wedstrijd op voorsprong gestaan. Met de rust stond de ploeg van Steven Mijnsbergen met één punt verschil voor (8-7). In de tweede helft wist Avanti de marge van twee doelpunten verschil vast te houden.

Nadat Ronald Struijk twee minuten voor het einde van afstand de 15-13 scoorde leek de overwinning binnen. Maar niets was minder waar. Een onderschepping van Marvin Soekra van Maassluis in de Avanti-aanval na de 15-14 leverde de 15-15 op. In de allerlaatste minuut brak Kirsten Post door de defensie en scoorde een doorloop, maar de scheidsrechter had al gefloten voor een strafworp. Ronald Struijk miste deze kans in de laatste seconde en zo bleef de stand 15-15.

Doelpunten: Ronald Struijk (6), Mathijs Kranenburg (4), Jiska de Boer, Laura van Leersum, David Post, Dé Post en Fenna Teunissen.