Volleybaldames lijden nederlaag

Sport 103 keer gelezen

Pijnacker - De dames van Netwerk hebben in Wateringen een gevoelige nederlaag geleden tegen Velo 2. Het onmachtige Netwerk verloor met 4-0 van de directe concurrent voor een veilige plaats in de middenmoot. De heren daarentegen wonnen overtuigend met 3-0 (25-16, 25-19, 25-5) van GGV uit Leiden. Door dit resultaat behouden de heren de aansluiting met de subtop.

Voor de Netwerkdames stond er veel op het spel afgelopen weekend. Voor aanvang van de wedstrijd was het verschil in punten slechts één in het voordeel van Velo. De winnaar van dit duel zou goede zaken doen om uit de buurt van de degradatiezone te blijven.

In de eerste set waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. Netwerk had bij 19-22 alle kansen om de setwinst naar zich toe te trekken, maar een serviceserie van Velo deed het team van coach Ruud van Zandwijk de das om(25-22). De service van Velo bleef Netwerk de gehele wedstrijd parten spelen. Het geroutineerde Velo beschikte over een degelijke, foutloze service waar Netwerk zo nu en dan veel problemen mee had. Het gevolg was serie van drie of vier punten op rij, waardoor Velo afstand nam van Netwerk.

Na de verloren tweede set (25-19) creëerde Velo zichzelf een riante voorsprong in de derde set (18-7). Een lichte opleving van Netwerk gaf uiteindelijk een 25-16 stand op het scorebord. De wedstrijd was al verloren, maar er moest nog een vierde set gespeeld worden. Dit ‘toetje’ kon het verlies nog draaglijk maken als deze set gewonnen zou worden.

Helaas was het weer de service van Velo en de soms miraculeuze reddingen van de Wateringse dames die Netwerk al vroeg in de set deed wankelen. Er leek geen redden meer aan. Ook de jonge talenten Larissa van der Lans, Amanda Bouwsema en Abke van Zandwijk konden een pijnlijk nederlaag niet meer voorkomen(25-18).

Velo is door dit resultaat zes punten uitgelopen op Netwerk. Komende vrijdag spelen de dames thuis tegen VS HAAG die met twee punten minder dan Netwerk in degradatiegevaar verkeert. Netwerk zal er in ieder geval alles aan doen om de Haagse dames onder zich te houden.