Avanti beslist wedstrijd in 1e helft

Sport 67 keer gelezen

Pijnacker - Zonder zelf briljant te spelen heeft Avanti uiterst eenvoudig van IJsselvogels gewonnen. Met een ruststand van 11-4 was de wedstrijd in een vroegtijdig stadium al beslist. Door in de tweede helft mee te blijven scoren bleef het verschil zeven doelpunten. Eindstand 18-11.

Avanti moest het deze avond zonder David Post doen. In de laatste vijf minuten van de laatste training was hij door zijn enkel gegaan en hij was niet in staat om te spelen. IJsbrand Dijkshoorn was zijn vervanger. Aan de wedstrijd van deze avond was niet af te lezen dat IJsselvogels evenveel punten had behaald als Avanti. De ploeg uit Moordrecht kon niet veel indruk maken op het massaal opgekomen publiek.

De winst van dit seizoen is dat Avanti veel schiet en ook gemakkelijk tot scoren kan komen door een goed verzorgde rebound. Het ene na het andere afstandsschot viel erin en bij de rust stond de ploeg van Steven Mijnsbergen op een riante 11-4 voorsprong. Het was zeker geen spectaculaire wedstrijd deze avond en de tweede helft lukte het beide ploegen niet om het publiek op de banken te krijgen.

Desondanks wist Avanti deze avond toch achttien doelpunten te maken en dat zegt toch ook wel iets over de vooruitgang die de ploeg heeft doorgemaakt onder leiding van de nieuwe trainer. Het wist goed het voorverdedigen van IJsselvogels te omzeilen door ook het achterveld te gebruiken om te aanvallen. De eindstand werd 18-11.

Doelpunten: Ronald Struijk (6), Mathijs Kranenburg (4), Kirsten Post (4), Fenna Teunissen (2), Kitty van der Ende en Laura van Leersum.

Zaterdag 19 januari komt koploper VEO op bezoek in sporthal De Viergang in Pijnacker. Avanti, dat op de tweede plaats staat, kan aanstaande zaterdag de spanning weer in de competitie terug brengen door VEO punten afhandig te maken. De wedstrijd start om 19.35 uur.