Nipt verlies heren Oliveo

Sport 58 keer gelezen

Pijnacker - Het eerste mannen team van Oliveo handbal trapte het nieuwe jaar af tegen Vires et Celeritas uit Gouda. Gezien de stand op de ranglijst een spannende wedstrijd aangezien beide ploegen 8 punten uit evenveel duels behaald hadden. Zeker na de blamerende nederlaag in de laatste wedstrijd van het jaar tegen Unitas, hadden de mannen iets recht te zetten om zodoende het jaar voortvarend te beginnen.

Ondanks alle goede voornemens en woorden vooraf leek Oliveo uit hetzelfde vaatje te tappen als de laatste wedstrijd van 2007. Na een redelijke start waarin na 10 minuten 4-3 op het scoreboard stond, begon de aanval van Oliveo te haperen en zorgden slechte passes, veel balverlies en onzorgvuldige afrondingen voor een kentering in de wedstrijd. Vires liep via snelle break-outs uit naar een veelzeggende 22-12 ruststand, waarbij het leek af te stevenen op een nieuw record.

Gezien de grote achterstand werd in de rust besloten om een zeer open, offensieve dekkingsvorm te hanteren en zo te proberen de aanval vroegtijdig te ontregelen. De eerste 10 minuten van de 2e helft moest het team hier duidelijk aan wennen wat resulteerde in een stand van 32-19; een monsterscore lag in het verschiet...

De laatste 20 minuten waren echter duidelijk voor de Pijnackenaren. Onder aanvoering van Jan Robroeks en Danny Ruigrok leek de verdediging zich staande te houden en zelfs in staat om veelvuldig onderscheppingen te doen. Via vele snelle tegenaanvallen die ook nog eens zeer fraai werden uitgespeeld zorgde dit voor een achterstand van slechts 3 punten met evenveel speelminuten te gaan. De tegenstander kon door uitstekend keeperswerk van Bert Heemskerk in de tweede helft het net maar moeilijk vinden. Met nog een paar minuten op de klok misten Oliveo helaas nog een tweetal opgelegde kansen waardoor een gelijkspel door de vingers glipten: 38-36

De laatste 20 minuten geven in ieder geval hoop voor de volgende wedstrijd as. Zaterdagavond 20:10 uur, thuis tegen Stompwijk ‘92. Een ploeg waartegen de Pijnackenaren punten moeten pakken.

Dit is een ingezonden sportbericht. Bent u ook actief in de sportwereld binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp? Stuur uw persbericht in naar redactie@telstar-uitgeverij.nl o.v.v. TelstarOnline. Liefst met foto.