Team West terug op de buis

Actueel 80 keer gelezen

Regio - Het opsporingsprogramma 'Team West' keert terug bij Omroep West. De gemeente Den Haag is bereid om financieel bij te dragen aan de regionale evenknie van Opsporing Verzocht.

Het programma stopte op 31 december omdat de omroep de financiering niet rondkreeg. Dit tot spijt van Politie Haaglanden. "We hadden een goed bereik. Gemiddeld 25 procent van de zaken die was te zien, werd opgelost door tips van kijkers,'' aldus woordvoerder Wim Hoonhout en politieproducer Kees Koppens.

Burgemeester Jozias van Aartsen zag ook het belang van het programma. "Omdat Team West niet alleen heel concreet bijdraagt aan de oplossing van politiezaken, maar ook een goed middel is om het publiek te betrekken bij de veiligheid in onze stad en de regio.'' Vandaar dat hij geld beschikbaar stelt.

Op dinsdag 10 of dinsdag 17 februari is het programma terug. De hoofdredacteur van Omroep West, Jan van Vegchel, zegt 'hartstikke blij' te zijn met het besluit. "Het is een waardevol programma en dient ergens toe.'' Het wordt nu voor een deel door West gefinancierd en voor de rest door de gemeente. Mede daarom krijgt het ook een iets andere opzet. Er is niet alleen aandacht voor opsporingsberichten, maar ook voor veiligheid in de bredere zin, aldus Van Vegchel. "Het wordt meer een veiligheidsprogramma.''

Team West van de buis

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant