Vanavond op de radio: raadsvergadering

Actueel 46 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De soap van ‘Peyton Place politiek Pijnacker’ is nog niet ten einde. Vanavond wordt in het raadhuis in Nootdorp de maandelijkse raadsvergadering gehouden.

Nu Van Tilburg en Van de Gevel niet meer gebonden zijn aan de PvdA zouden ze bij de eerste de beste motie van wantrouwen het college naar huis kunnen sturen. Maar dan zullen de VVD, GroenLinks en LPN daar ook aan mee moeten doen. En die partijen vinden “in principe” dat de gemeente bestuurd moet worden in het belang van de burgers.

Peter van Haagen van de VVD zegt dat zijn fractie nog niet weet wat ze vanavond gaat doen. “Het is een worsteling. Aan de ene kant denk je: de gemeente moet weer normaal bestuurd gaan worden. Maar aan de andere kant vraag je je af hoe geloofwaardig de mensen zijn die er nu zitten. Hans de Jong even buiten beschouwing gelaten, hebben de overige wethouders alle drie een heel bedenkelijke rol gespeeld bij wat er nu tot stand is gekomen. Ik vraag me werkelijk af wat hun gezag is in de gemeente en waar de bestuurbaarheid van Pijnacker-Nootdorp het meeste mee gediend is. Volgens mij hebben alleen hun echtgenotes nog vertrouwen in ze en zelfs daar durf ik mijn handen niet voor in het vuur te steken. Kortom: we zijn er nog niet uit.”

Bob van der Deijl hoopt dat iedereen na de raadsvergadering weer kan terugkeren naar de inhoud. “Of we het geld uit IJsland nou terug krijgen of niet, de kredietcrisis gaat sowieso niet aan Pijnacker-Nootdorp voorbij. Daarom is het zaak om de komende maanden alle beleidsplannen eens goed op een rijtje te zetten en af te wegen wat ons te doen staat. Het is van belang dat we als gemeente op de lange termijn financieel gezond blijven. Ik reken er op dat alle partijen in de raad na donderdag zich weer op de inhoud gaan richten. Als bestuurderspartij is dat de inzet van het CDA en ik hoop en vertrouw er op dat de VVD dat ook zal doen. Ze hoeven alleen nu niet meer met ons te overleggen wat ze doen”, zegt Van der Deijl met gevoel voor ironie.

De vergadering wordt zoals gebruikelijk weer uitgezonden op Radio Excellent en Radio Excellent TV, het voormalige TelstarTV. Aanvang 20.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant