Raadsvergadering live via Excellent

Actueel 115 keer gelezen

Pijnacker - Het was al een rommeltje in de lokale politiek van Pijnacker-Nootdorp, maar de chaos lijkt nu compleet.

Het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders van CDA, PvdA en CU/SGP ‘leunde’ op een minimale 14-13 meerderheid, maar nu twee raadsleden van de PvdA zich hebben afgesplitst, is er sprake van een minderheidscollege.

Hanneke van de Gevel en Bert van Tilburg zijn het ‘achteraf’ niet eens met de gang van zaken rond het aanblijven van wethouder Kees van der Kraan van het CDA en het wegsturen van wethouder Ben de Vries van de VVD.

Na veel interne discussie leken de gelederen bij de PvdA gesloten, maar toen donderdagavond 22 januari een ‘publieke verklaring’ van de PvdA-fractie niet onverkort werd geaccepteerd door het CDA en Hanneke van de Gevel van de nieuwe eigen fractievoorzitter Eric Biesmeijer te horen kreeg, dat ze maar beter niet meer kon reageren op de site Telstar Online was de maat voor haar vol. Ze splitste zich af en nam in haar kielzog Bert van Tilburg mee. De beide raadsleden zijn niet van plan om hun zetel op te geven, omdat ze destijds met voorkeursstemmen zijn gekozen. Ze zijn in 2006 ook van buitenaf binnengekomen bij de PvdA.

De PvdA is verbijsterd over het opstappen van de twee raadsleden, omdat ze tot nu toe de koers van de partij steeds hebben gevolgd. Dat wil zeggen: de motie van wantrouwen tegen Kees van der Kraan die verantwoordelijk was voor het IJsland-debacle steunden ze niet en toen VVD-er Ben de Vries een motie van wantrouwen en een ontslagbesluit aan zijn broek kreeg, gingen ze wel mee.

De beide dissidenten van de PvdA hebben aangegeven dat ze het nieuwe college op voorhand niet naar huis willen sturen en het collegeprogramma steunen. Peter van Haagen van de VVD zal donderdag ongetwijfeld vragen hoe het kan dat ze uit de PvdA stappen en intussen het CDA/PvdA-college wel blijven steunen.

Donderdag is in het raadhuis in Nootdorp de maandelijkse raadsvergadering, aanvang 20.00 uur. Die wordt zoals gebruikelijk weer uitgezonden op Radio Excellent en Radio Excellent TV, het voormalige Telstar TV.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant