Gemakkelijk scorend Avanti wint weer

Sport 43 keer gelezen

Vianen – In het Utrechtse Vianen wist Avanti zeer eenvoudig te winnen van VIKO. Een zeer zuiver schietend Avanti besliste de wedstrijd al in de eerste helft. Na een voorsprong bij rust van 6-13 werd de eindstand een ruime 12-21 overwinning.

In de thuiswedstrijd had Avanti al met 20-6 gewonnen van VIKO en om in de race te blijven voor het kampioenschap mogen er geen punten verspeeld worden tot de confrontatie met koploper KOAG op 7 februari. VIKO speelt in een soort noodsporthal nadat er vijf jaar geleden een brand was geweest. De aanbesteding voor een nieuwe sporthal moet nog plaatsvinden zodat er voorlopig nog wel even in deze hal gespeeld moet worden. De omroeper noemde het een feesttent en voor Avanti werd het deze dag inderdaad een feestdag. De doelpunten vielen weer als rijpe appelen van de bomen.

Avanti begon sterk. De eerste aanval zat veel beter in de wedstrijd dan vorige week en zorgde direct voor de eerste twee puntenmarge. Via Dé Post en Colin van der Zanden werd het 0-2. Na de 1-3 en de 2-4 werd het snelle aanvalsspel beloond met een aantal fraaie treffers. Een vrije bal van Ronald Struijk en een slim balletje onder de korf van David Post betekenden 2-6. Avanti schoot de eerste helft gemakkelijk en met scherp. De voorsprong werd steeds verder uitgebreid en met de rust zocht Avanti al met een 6-13 voorsprong de kleedkamers op. Het laatste doelpunt voor de rust was een beauty. Dankzij het harde werken van David Post werd de bal onderschept en kon Ronald Struijk, uit de aanval die volgde, een fraai doelpunt scoren.

Na de rust zou de eerste aanval van VIKO niet meer tot scoren komen. Ook voor de rust had dit vak niet veel klaar kunnen maken (slechts twee afstandsschoten). VIKO had handen en voeten nodig om de Avanti-aanvallers het scoren te beletten en dat leverde regelmatig een strafworp voor Avanti op. Alle Avanti-spelers kwamen deze wedstrijd ook nog tot scoren en de ploeg uit Pijnacker behaalde wederom een score boven de twintig doelpunten. Na zestig minuten stond er een riante 12-21 overwinning op het scorebord.

Doelpunten: Dé Post (7), Fenna Teunissen (4), Mariska Zuidervaart (3), Ronald Struijk (2), Colin van der Zanden (2), Kitty van der Ende, David Post en Kirsten Post.

Komende twee weken zullen voor Avanti de belangrijkste wedstrijden van het seizoen op het programma staan. Aanstaande zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen nummer drie ONDO in 's Gravenzande en de week erna komt koploper KOAG op bezoek in sporthal De Viergang in Pijnacker.