College verder met vier wethouders

Gemeente 26 keer gelezen

Pijnacker - In het nieuwe jaar gaat het college verder met vier wethouders: twee van het CDA en twee van de PvdA. Dit is meegedeeld door CDA-fractievoorzitter Bob van der Deijl, die donderdagavond 18 december in de raadsvergadering een verklaring aflegde.

Na de kerst wordt de datum van de extra raadsvergadering bekend gemaakt waarin het nieuwe college gepresenteerd wordt. Bob van der Deijl herhaalde in zijn verklaring nog eens dat de meerderheid van de raad het vertrouwen in wethouder Van der Kraan had uitgesproken.

Ook benadrukte hij dat dít feit op zich niet heeft geleid tot de vertrouwensbreuk in de coalitie -zoals in de pers wordt geconcludeerd- maar dat dit de consequentie was van het optreden van de VVD. Hoe vervelend ook voor VVD wethouder Ben de Vries. De komende tijd zullen met de wethouder afspraken gemaakt worden.

De coalitie bestaat straks dus uit CDA, PvdA en CU-SGP. Samen gaan zij het coalitieprogramma afmaken tot 2010. Het beleid wordt dus ongewijzigd voortgezet. CDA en PvdA gaan de komende dagen beide op zoek naar een nieuwe wethouder om plaats te nemen in het college.

Bron: gemeente Pijnacker-Nootdorp

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant