Ruiters Blauw Gele Vendel blinken uit

Sport 180 keer gelezen

Pijnacker-Heerjansdam - Zaterdag 2 augustus zijn de ponyruiters van manege het Blauw Gele Vendel afgereisd naar Heerjansdam, waar de jaarlijkse Zuid-Hollandse kampioenschappen verreden werden. Dit is niet onverdienstelijk geweest. Veel BGV ponyruiters hebben zich in de prijzen gereden en hebben een startbewijs voor de Nederlands kampioenschappen in Ermelo weten te bemachtigen.

De dag was onderverdeeld in drie onderdelen: er werd individueel gestart (zowel springen als dressuur in diverse categorieën en klassen), er was viertal rijden (Hierbij rijden vier ruiters achter elkaar waarbij het de bedoeling is dat er zo synchroon mogelijk een dressuurproef afgelegd wordt), en men kon meedingen om het verenigingskampioenschap (waarbij er vier springruiters en vier dressuurruiters een individuele proef af moeten leggen).

Voor alle onderdelen kon er een startbewijs voor het NK in Ermelo bemachtigd worden. Bij de individuele onderdelen moeten de ruiters echter wel in de klasse L2 of hoger rijden.

Het Blauw Gele Vendel heeft een actieve ponyclub en dat hebben ze geweten in Heerjansdam. De meeste ponyruiters van het BGV deden aan een aantal onderdelen mee en waren dus de hele dag met hun pony in de weer. Gelukkig waren er een hoop fans meegereisd die zo nu en dan een handje konden helpen.

De volgende ponyruiters van het BGV zijn in de prijzen gevallen:

B springen klasse DE: kampioen Lisa Bazuin met Tunja en res. kampioen Wietske Lolkema met Tunja. B dressuur klasse D/E: Wietske Lolkema met Tunja, 3e prijs. L1 dressuur klasse D/E: Joanna Hoogendoorn met Romeo, 4e prijs. L2 dressuur klasse A/B: Johan Kral met Pepsi, res. kampioen en afvaardiging NK. L2 dressuur klasse C: Britt Meersma met Shadow, kampioen en afvaardiging NK. M1 dressuur klasse D/E: Iris v/d Meer met Rover, 3e prijs en afvaardiging NK. M2 dressuur klasse D/E Gabrielle Spruit met Princess Isis, res. Kampioen en Milou v/d Bosch met Oxana 3e en beide afvaardiging NK.

M viertal kampioen en afvaardiging NK: Renee Ammerlaan met Casper, Tanja van Paassen met Bass, Gabrielle Spruit met Princess Isis, Dorette Spruit met Angela en Mandy Schilperoort met Blids onder begeleiding van Annet Hulst.

L-viertal AB res. kampioen en afvaardiging NK: Fenna Koot met Pipo, Johan Kral met Pepsi, Hanneke Kral met Casper, Michelle v/d Voort met Danger en Romy van Schie met Diablo onder begeleiding van Christa Hoogendoorn.

L-viertal afvaardiging NK: Tanja van Paassen met Bass, Joanna Hoogendoorn met Romeo, Benthe Kleinbekman met Roma B, Nicole Timmers met Max en Mandy Schilperoort met Blids onder begeleiding van Annet Hulst.

Verenigingskampioenschap kampioen en afvaardiging NK: Lisa Bazuin, Wietske Lolkema, Demi v/d Voort, Nadieh Boere, Eva Klein, Nicole Timmers, Johan Kral en Benthe Kleinbekman.

Op 9 en 16 augustus worden de Provinciale Kampioenschappen verreden voor de paarden. Wellicht net zo succesvol als afgelopen zaterdag! Voor meer informatie over het Blauw Gele Vendel zie www.blauwgelevendel.nl .

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant