Dagboek Telstar Open 2008

Sport 142 keer gelezen

Pijnacker - Op deze pagina zal de organisatie van het Telstar Open tennistoernooi elke dag een verslag schrijven met de laatste ontwikkelingen op en rondom de tennisbaan.

Het toernooi vindt plaats van 5 t/m 13 juli op het terrein van de tennisvereniging Pijnacker, Sportlaan 3. Iedere dag kunt u genieten van top tennis, met vier-drie partijen op de baan. Iedereen is van harte welkom.

Maandag

"Helaas hebben we de zondag afgesloten met heftige regenbuien. Vandaag was het helaas weer raak: voordat de eerste partijen de baan op konden, lagen alle banen totaal blank. Er was absoluut geen sprake van spelen op de gravelbanen. Zo zijn we gestart met twee partijen op onze smashcourt banen. Ondertussen was onze held Adri van de Baan, ehh.. Adri van der Kraan, druk bezig om in de regen de banen op te knappen. Zonder Adri zou er vandaag geen enkele wedstrijd gespeeld kunnen worden. Gelukkig stopte het met regen en konden we ons verder aan de planning houden. Het was een avond vol met leuke partijen. Af en toe viel er nog wel een bui-tje, maar ondanks het slechte weer het een erg leuke avond en hing er een gezellige sfeer op het park. En zoals elke dag verzorgden de dames van de keukenploeg heerlijke maaltijden. De laatste wedstrijd is om 00.30 uur afgesloten met de stand: derde set, 11-9 in de tie-break. Naast de vele spannende wedstrijden hebben wij ook leuke activiteiten georganiseerd, waaraan iedereen kan deelnemen. Op woensdag hebben wij het terugkomende Wii tennistoernooi. Donderdag hebben we een Dansmat Dance Contest en vrijdagavond vindt de feestavond plaats. Kom dus naar ons park, schrijf je in en doe mee!"

Dinsdag

"Vol goede moed beginnen we aan een nieuwe dag. Het heeft weer geregend, maar dankzij de mannen van het parkbeheer waren de banen om 17:00 uur bespeelbaar. Er stonden veel partijen op de planning en we hebben zo goed als alles kunnen spelen. Wel zijn we na een bui rond 19:00 uur uitgeweken naar TC Nootdorp en hebben daar zes partijen gespeeld. Een leuke partij van vandaag was in de categorie gemengd dubbel 3. Sander de With speelde samen met Lisette Linders tegen de trainer Glenn Resodihardjo en Amanda Romein, wat in het voordeel van Sander en Lisette uitpakte. Ook heeft het duo Redeker goed gepresteerd op de baan. We sloten de avond af met een wedstrijd dames enkel 5 tussen Cynthia Duyvestein en Marieke van Haaster. Zij deden de lichten uit rond de klok van 01:00 uur.

Morgen staat er weer een drukke dag op het programma. De eerste wedstrijd begint om 13:00 uur, dus vanaf dat moment is iedereen welkom om lekker een hapje te eten, een drankje te drinken en natuurlijk te genieten van leuke partijen. Dus tot morgen!"

Woensdag

"Vandaag zijn we extra vroeg begonnen om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen en in te halen. De banen lagen er weer prima bij en zelfs de zon was er. Helaas kwam rond 15 uur de regen weer opzetten. Er zijn heel veel wedstrijden gespeeld op tennisverenging Tenniphil in de regen. Gelukkig zijn tennissers doorzetters en kunnen ze tegen een bui op hun hoofd. Iedereen kwam na de wedstrijden als verzopen katten de baan af; wat een helden. Jan Makkers en R. Remmers hebben hun wedstrijd op eigen initiatief gespeeld op hun eigen club de Delfse Hout. Ook was vandaag het Wii-toernooi. Er waren weinig deelnemers maar het was toch nog heel gezellig. De nichtjes Evelien en Lisette Wit hebben dit toernooi overduidelijk gewonnen."

Donderdag

"De dag begon helaas met zwembaden als tennisbanen. De wedstrijdleiding durfde niet meer te huilen omdat dit voor nog meer nattigheid zou zorgen. Gelukkig was daar weer onze al vertrouwde accommodatiecommissie die keihard de banen aan het preparen waren. Deze helden wisten gelukkig de schade te beperken en zo konden we met een kleine uitloop toch starten. Na een half uur gespeeld te hebben was daar weer de onverwachtse regenbui. Door deze grote uitloop moesten er een aantal wedstrijden verplaatst worden naar een ander tennispark, Tenniphil. Naast tenniswedstrijden waren er deze avond ook wedstrijden op de dansvloer te bezichtigen. De deelnemers dansten ieder op z’n eigen mat wat voor het publiek te aanschouwen was op onze beamer. Dit bracht veel lachertjes met zich mee. Door het mooie weer in de avond waren er vele toeschouwers op het park aanwezig. Hierdoor haalde de tennissers het beste spel in zich naar boven. Morgen zijn er niet alleen mooie wedstrijden te zien maar is er ook groot feest met o.a. de band Mombassa."

Vrijdag

"Wat een prachtdag was het vandaag. Eindelijk kwam de zon bij ons toernooi kijken en konden we alle banen vanaf het begin gebruiken. Er zijn een heleboel mooie partijen gespeeld vandaag. Er is begonnen met een wedstrijdleiding onderonsje. In de categorie 5 speelde het duo Redeker tegen Gwendy de Bruijn en Timo Haak. Glenn Resodihardjo heeft gewonnen van Jeroen Nigten. Aan de schoenen van de mannen heeft het zeker niet gelegen; beiden hadden spetterende felgekleurde schoenen aangetrokken. Een andere leuke partij op niveau was de gemengd dubbel 3 tussen Tim van Pagé en Bianca de Bruijn tegen Nathalie Verheij en Laurens van der Loo. Schitterend tennisspel was te bewonderen. Loek ter Horst toverde er ongelooflijke ballen tevoorschijn en wist daarmee Ludo en Pagés te verrassen. De ralleykoninginnen Femke Paap en Mireille Barendse hebben een wedstrijd neergezet waar het publiek erg van kon genieten. Maar het hoogtepunt van deze avond was toch wel de partij tussen Timo Tergau en Jeroen Paap tegen Arnoud van Os en Sander Oudmayer. Deze vier hebben het elkaar erg lastig gemaakt. De partij ging zeker gelijk op en het volleerspel was prachtig om te zien. Wat een punten zijn er in deze partij gemaakt! Vandaag waren er door de mooie tennispartijen en het lekkere zonnetje meer toeschouwers dan tennissers op het park. Dit zorgde voor veel gezelligheid. De feestavond was ook een groot succes. De band Mombassa speelde erg goed en heel leuk. Naarmate de klokslag middernacht naderde kwamen de voetjes steeds meer los en brak het feest echt uit. Met een lekker drankje erbij en swingende muziek is deze avond in de vroege uurtjes aan zijn einde gekomen."

Zaterdag

"Toen iedereen na het knallende feest op één oor lag, begon het op Tennis Vereniging Pijnacker gigantisch te regenen. Hierdoor moest de wedstrijdleiding zaterdagochtend rond de klok van 9 uur gelijk hard aan het werk. De accommodatiecommissie kon het niet voor elkaar krijgen om de banen speelklaar te krijgen voor de eerste ronde van 9 uur en hierdoor moest er uitgeweken worden naar het welbekende Tenniphil. In de loop van de dag werd het erg lekker weer en stroomde het park vol met toeschouwers. Deze konden genieten van prachtige wedstrijden zoals die van Bas Ruigrok. Hij moest zaterdag 3 keer aan de bak. Zijn eerste wedstrijd was een singel en deze won hij van Paul Stolz met 7-5 6-3. Na deze partij kon hij vrijwel gelijk door in de dubbel met Mitch van Lexmond tegen Steven van Dijk en Richard van Leeuwen. Dit werd een mooi gevecht waarbij Bas en Mitch als winnaars naar voren kwamen. De eindstand was 1-6 7-6 6-4. Na deze dubbel moesten Bas en Mitch allebei de halve finale in de HE3 nog spelen, maar deze wisten ze beiden niet te winnen. Bas moest zijn meerdere erkennen in Tim van Leeuwen. Mitch verloor van Glenn Resodihardjo. Door het mooie weer verliep de planning prima en kwam de laatste wedstrijd van de dag rond half 11 van de baan. Zo kon iedereen vroeg naar bed om zich op te maken voor een geweldige finaledag."

Zondag

"Na veel spetterende halve finales op zaterdag moesten er op zondagochtend ook nog enkele halve finales gespeeld worden, deze stonden rond 10 uur gepland. Om half 12 zijn de eerste finales de baan op gegaan. Met om 12 uur de heren enkel 3 tussen de 18 jarige Tim van Leeuwen en de 23 jarige Glenn Resodihardjo. De eerste set ging met 6-4 naar Glenn. Daarna ging het bij Tim beter draaien en won hij de tweede set met 6-1. Ook de derde set ging met 6-1 naar Tim. Waardoor hij als winnaar uit de bus kwam. Verder werd de finale dag gekenmerkt door vele mooie en spannende wedstrijden met erg veel 3-setters. Maar liefst 18 van de 28 finales waren 3-setters. De dames enkel 3 was vele malen minder spannend. Nienke van Beest speelde als een beest en won de finale met 6-0 6-0 van Femke Verhaart. We hadden ons aan het begin van de week niet zulk lekker weer op de finaledag kunnen wensen. Mede door het heerlijke weer waren er veel toeschouwers. Deze konden genieten van erg mooie finales. Met de prijsuitreiking kwam er een einde aan een geweldig toernooi."

Klik hier voor de foto's van 2008

[line]

Dagboek Telstar Open 2007

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant