Tom van der Voort en Davey Kooymans eerste bij de junioren.
Tom van der Voort en Davey Kooymans eerste bij de junioren.

Oliebollentrofee naar Zaltbommel

Actueel 53 keer gelezen

Pijnacker - Op 27 december werd er weer fanatiek gestreden in het bouledrôme van Club de Petanque Folâtre aan het einde van de Sportlaan.

28 jeugdleden van diverse verenigingen gingen de strijd aan om de Oliebollentrofee, die voor de achtste keer werd gestreden. Uit Zaltbommel, Zeist, Bergen op Zoom, Hoek van Holland en Roelofarendsveen, maar ook uit Delft en Pijnacker was de jeugd samen gekomen om elkaar op het jeu de bouleterrein de loef af te steken en de boules beter te plaatsen dan de tegenstanders. Ook werd er menig schot gelost op de boules van de tegenpartij, zodat er punten konden worden vergaard voor het eindklassement.

Na vijf partijen werd de eindstand opgemaakt en kwamen Tom van der Voort en Davey Kooymans van de nationale selectie als eerste uit de bus bij de junioren. Hoewel zij de eerste partij verloren, kwamen zij goed terug en versloegen uiteindelijk in de finale Kees Koogje (nationale selectie) en Kaspar Versluis uit Delft. Melchior Stikkelman en Jorden de Haas van Folâtre begonnen goed met twee gewonnen partijen, maar eindigden tenslotte op de vierde plaats.

Bij de aspiranten wonnen Willeke de Jongh en Emmelie Verbeek uit Zaltbommel alle partijen, waardoor zij de wisseltrofee voor deze categorie voor een jaar mee naar huis mochten nemen. Wouter Wubben en Glenn Drop, twee Pijnackerse namen, maar zij kwamen uit Hoek van Holland, werden tweede. De dag werd afgesloten met het spectaculaire tireren op het afgekeurde aardewerk uit de winkel voor Terre des Hommes. Hier werd na een barrage Leroy van Arnhem uit Zeist de grote winnaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant