DSW Schaatsbaan draait op volle toeren

Regio 65 keer gelezen

Delft - De DSW Schaatsbaan is alweer twee weken te bewonderen op de Delftse Beestenmarkt en daar wordt volop gebruik van gemaakt. Zo’n 1400 bezoekers hebben afgelopen zondag geschaatst, een nieuw weekendrecord!

Misschien kwam het door de enthousiaste bandjes die op deze dag hun (koude) kunsten hebben vertoond of door de gezellige kerstverhalen die Poppenkast Spruit vertelde aan de kleintjes in de Pinguïnlounge. Hoe dan ook, de DSW Schaatsbaan leeft onder de mensen.

Ook deze week kun je weer volop genieten van de schaatsbaan èn van allerlei activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld vrijdag 21 december vanaf 19:00 uur los op de schaats tijdens de Ice Disco Après Skate. Op de zaterdag daarna is er veel aandacht voor de kleine schaatsertjes. De Pinguïnrace, waarbij ‘Peter de Pinguïn’ als trouwe schaatshulp dient, staat garant voor veel kijk- en schaatsplezier. Mocht je dat niet genoeg actie vinden, kun je daarna ook nog meedoen aan de minidisco. En hou je meer van actie vanuit een luie stoel, dan kun je winterspellen spelen op de Playstations van Dok in de warme Pinguïnlounge (vanaf 12 jaar).

Zondag 23 december is er wederom live muziek van bandjes uit Delft en omstreken die zichzelf warm spelen midden op het ijs. Tien bands strijden om een optreden op de Markt in Delft tijdens Koninginnedag 2008 en het publiek vormt de allesbepalende jury. Deze zondag staan Relish (mix van soul, pop, funk en blues) en G&vdP de Band (Nederlandstalig en akoestisch) in de ‘schaatslights’. Kom daarom zondag genieten van de deelnemende bands en oordeel zelf!

Voor het èchte kerstgevoel hoef je niet lang te zoeken, want op eerste en tweede kerstdag kun je heerlijk rondjes schaatsen op de Beestenmarkt. De nostalgische uitstraling van de Delftse binnenstad, de sfeervolle schaatsbaan, kerstzangshows en een warm onthaal in café de Schaatskoe vormen samen de ideale mix voor een geslaagde kerst. En wie weet komt de kerstman ook wel even langs! Heb je na de kerst nog niet genoeg chocola gegeten? Kom dan op vrijdag 28 december naar Chocolate Day met workshops van chocolaterie De Lelie, beelden van de film ‘Chocolat’ in de Tempus infozuilen èn een afsluitende Ice Disco met DJ-team Duo Penotti.

Alle informatie over openingstijden, tarieven en het uitgebreide activiteitenprogramma is te vinden in de speciale schaatsbaankrant die verkrijgbaar is bij de schaatsbaan, en op de website www.schaatsbaandelft.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant