Vossen zorgen voor ravage bij tuinder

Actueel 75 keer gelezen

Pijnacker - Peet van Schie, tuinder en dierenvriend, is er stuk van. Op het landje naast zijn huis aan de Rijskade in Pijnacker werd het landelijke en vooral rustige tafereel bruut verstoord door het bezoek van een aantal vossen.

Of het een voorgevoel was, dat weet Van Schie niet, maar in de nacht van maandag op dinsdag ging hij midden in de nacht nog even met de honden naar buiten. “Ze waren zo onrustig”, vertelt hij. Dinsdagochtend zag hij tot zijn grote schrik een waar slagveld op het land. “Vier loopeenden en een gans waren te grazen genomen door een of meerdere vossen”, zegt hij. In maart van dit jaar verdwenen er ook al, maar toen op mysterieuze wijze, een aantal vogels van zijn land. “Maar nu is het zeker dat er vossen los zijn gegaan”.

Het vermoeden bestaat dat, gezien de tijd van het jaar, de vossen op zoek zijn geweest naar voedsel, want verder op de Rijskade loopt een spoor richting het Balijbos, waar veel vossen voorkomen. In een straal van honderden meters rondom zijn woning vond de tuinder veren en dode loopeend terug. De enige oplossing is volgens Van Schie een nog hoger hek bouwen. “Maar een vogelvolière is volgens mijn vrouw de beste oplossing.” Hij hoopt door middel van enige publiciteit vogelbezitters in de buurt te alarmeren, zodat er een tweede slachtpartij voorkomen kan worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant