Aandachtspunten rond de feestdagen

Gemeente 49 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De GFT-inzameling door Avalex verschuift van woensdag 26 december naar zaterdag 29 december.

Zet uw GFT container zaterdag 29 december voor 07.30 uur buiten en haal de container zo snel mogelijk na lediging weer op. Het afvalbrengstation aan de Molenweg 61 in Nootdorp is gesloten op 25 en 26 december en op 1 januari. De overige dagen kunt u uw afval wegbrengen tijdens de reguliere openingstijden: maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 08.00 tot 12.00 uur.

Papierbakken

De gemeente verwijdert met ingang van donderdag 27 december een aantal prullenbakken, die vanaf woensdag 2 januari worden teruggeplaatst. Bovengrondse kledingcontainers worden vanaf vandaag (woensdag 19 december) weggehaald. Bovengrondse papierbakken verdwijnen donderdag 27 december uit het straatbeeld. De ondergrondse papiercontainers gaan dicht op zondagmiddag 30 december. Vanaf woensdag 2 januari komen alle containers weer terug op hun plaats.

Vuurwerk

Vuurwerk afsteken mag alleen van 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Buiten deze periode is het zelfs verboden om met vuurwerk op de openbare weg te zijn. Het is alleen toegestaan om (maximaal 10 kilo) vuurwerk te vervoeren van een erkend verkooppunt tot aan de voordeur. De gemeente verzoekt u vriendelijk geen vuurwerk af te steken in de buurt van kerken en verzorgingstehuizen.

Brievenbussen

Minicontainers en postbussen in de tuin zijn gewilde objecten om ‘op te blazen’. Houd daar rekening mee en verplaats ze voor zover mogelijk. De brievenbussen van TNT post worden rond de jaarwisseling gesloten of verwijderd.

Kerstbomen

Levert u na de feestdagen uw kerstboom in, dan krijgt u per boom contant € 0,40. Donderdag 3 januari van 10.00 tot 13.00 uur kunt u de bomen inleveren in Nootdorp en Delfgauw. En op vrijdag 4 januari van 10.00 tot 13.00 uur in Pijnacker. De locaties leest u volgende week in de gemeenteberichten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant