Winst Handbalheren

Sport 24 keer gelezen

Pijnacker - Zaterdagavond werd er door Oliveo een eenvoudige zege behaald op de reserves van DES '72 uit Papendrecht. Na 60 minuten stond er een eindstand van 36-29, maar toch had de coach een ontevreden gevoel over de uitvoering.

Vooral verdedigend lieten de spelers het afweten. De aanval van DES was statisch en weinig verrassend, maar toch gaf men te veel ruimte weg (op de hoeken) en werden de opbouwers het weinig lastig gemaakt.

Zonder Roel de Jong en Wart Luscuere (geblesseerd), maar met Welp van de Week Nathan van de Ende, startte Oliveo de wedstrijd met veel snelheid, maar weinig doeltreffendheid. De eerste 2 break-outs leverden geen doelpunten op voor de thuisploeg, maar voor DES die in de tegenstoot weinig moeite had het net te vinden (1-2). Hierna nam Oliveo de leiding over, waarbij doelman Robin Herbschleb, die de voorkeur boven Bert Heemskerk kreeg, de hoofdrol speelde. Hij stopte de ene na de andere bal (waaronder 2 strafworpen) en inspireerde zijn team tot beter spel.

Vooral de omschakeling van verdediging naar aanval bleek het wapen te zijn tegen de routiniers uit Papendrecht, die slechts 1 wissel ter beschikking hadden. Via 11-9 breidde de ploeg de voorsprong voor rust al uit naar een verschil van 6 treffers en leek een overwinning nog slechts 30 minuten weg. Dat niet alles naar wens verliep bleek echter uit het aantal tegen treffers en het steeds aanwezige gevaar van de cirkelspeler.

Ook in de 2e helft had de ploeg weinig te duchten van de tegenstander. De voorsprong werd gestaag uitgebouwd tot maximaal 10 treffers (32-22). DES had alle geluk van de wereld dat het vizier niet scherper stond anders had de voorsprong zeker groter geweest. Het gemak waarmee Oliveo op de aanvallende speelde ging ten koste van de verdedigende taken. Ondanks aanpassingen en aanmoedigingen vanaf de kant kreeg de ploeg het niet voor elkaar om de schoten vanaf de opbouw te keren.