Uitgifte laatste kavels Delftech Park

Regio 55 keer gelezen

Delft - Woensdag 19 december wordt één van de twee laatste kavels op Delftech Park uitgegeven. Wethouder Ronald Vuijk (Economische Zaken en Kennisstad) en de directie van projectontwikkelaar MEAC Vastgoed uit Utrecht ondertekenen de overeenkomst.

In maart 2008 start MEAC Vastgoed met de bouw van een bedrijfs- annex kantoorpand. Het bouwplan, naar ontwerp van Jan Jonkers Architect B.V. uit Zeist, wordt gerealiseerd op een kavel van ca. 1.780 m² dat gelegen is nabij de kruising Delftechpark/Computerlaan. Meer dan 60% van het pand zal worden gehuurd door het (snelgroeiende) Delftse ICT-bedrijf HintTech B.V. Volgens planning zal HintTech begin 2009 verhuizen van het Radex Innovation Centre naar haar nieuwe huisvesting op Delftech Park. Deze ontwikkeling is een verdere versterking van ons profiel als Delft Kennisstad.

HintTech is specialist op het gebied van softwareontwikkeling , content management, projectmanagement en informatiebeveiliging. Het bedrijf bestaat 10 jaar en staat al twee achtereenvolgende jaren in de Technology Fast 50, de verkiezing van snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland. “Een mooi moment om een nieuw pand te betrekken”, vindt algemeen directeur Egbert Hendriks. “Onze roots liggen in Delft. Veel van onze consultants hebben hier gestudeerd en voelen zich thuis in dit technologiehart. Met een pand op het Delftech Park zitten we dicht bij het vuur.”

Delftech Park is een bedrijventerrein voor uitsluitend kennisintensieve bedrijven. De gemeente is hier in 1996 begonnen met de uitgifte van bouwkavels. Na deze uitgifte is er nog één kavel beschikbaar, die thans al is gereserveerd door een projectontwikkelaar. Radex Innovation Centre biedt jonge ondernemende ingenieurs de mogelijkheid om hun bedrijf te starten in de nabijheid van de Universiteit. Op deze wijze wordt een brug geslagen tussen de universiteit en het bedrijfsleven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant