Avanti komt aanvallend tekort

Sport 58 keer gelezen

Kamerik - Avanti kwam in de wedstrijd tegen SDO(K) overduidelijk schotkracht tekort. Na een snelle 5-1 achterstand wist Avanti de schade met de rust nog te beperken (7-5), maar een onmachtige eerste aanvalsvak maakte dat Avanti de wedstrijd met 11-7 verloor.

Avanti moet het voorlopig stellen zonder Mathijs Kranenburg. Een MRI scan heeft het eerdere vermoeden bevestigd: zijn voorste kruisband is gescheurd maar ook zijn mediale band is (in)gescheurd. In de wedstrijd tegen SDO speelde A1 junior Floris Kranenburg op de plaats van zijn broer. SDO opende de wedstrijd zeer sterk. Gelijk in de eerste aanval werd al gescoord met een slim balletje bij de korf. Niet snel daarna gevolgd door een benutte strafworp (2-0).

Via een schot van afstand werd het 3-0. Het was Dé Post die het eerste Avanti-doelpunt scoorde uit een door Kitty van der Ende verdiende strafworp. SDO liet zich niet van de wijs brengen en de "sluipmoordenaar" aan de kant van SDO scoorde tweemaal een balletje onder de korf waardoor Avanti tegen een 5-1 achterstand aankeek. Langzaamaan kroop Avanti dichterbij. Allereerst via afstandsschoten van Fenna Teunissen en Kitty van der Ende en na de 7-3 was het aanvoerder Dé Post die tweemaal trefzeker van afstand was. Ruststand 7-5.

Deze middag zat de eerste aanval van Avanti niet lekker in de wedstrijd: de combinaties liepen niet goed en een aantal spelers ontbrak het aan voldoende arbeid om het spel wel vloeiend te laten lopen. De frustraties werden bij tijd en wijle afgereageerd op de scheidsrechter. De beste man floot deze middag ook geen geweldige wedstrijd want hij zag veel overtredingen rond de korf over het hoofd, maar Avanti miste het vernuft om dit te omzeilen. Er werd veel te weinig op het schot gespeeld. Na de 8-5 was het Kirsten Post die het eerste en enige doelpunt van de eerste aanval liet aantekenen. Toen Dé Post van afstand de 8-7 maakte gloorde er even hoop, maar een gemakkelijk gegeven strafworp aan de andere kant betekende de 9-7. SDO maakte daarna de wedstrijd af. Eindstand 11-7.

Doelpunten: Dé Post (4), Kitty van der Ende, Kirsten Post en Fenna Teunissen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant