Preventieve fouilleeractie

Regio 43 keer gelezen

Den Haag- Politie Haaglanden hield donderdag 13 december 2007 een preventieve fouilleeractie in het gebied rondom het station Hollands Spoor.

Agenten controleerden tussen 17.00 uur en 23.00 uur de passanten op straat, inzittenden van auto's en voertuigen op de aanwezigheid van verboden wapens. In totaal werden 438 mensen en 126 voertuigen gecontroleerd en zijn 16 verdachten aangehouden. Bij de aangehouden verdachten zijn onder andere de volgende goederen in beslaggenomen, een vlindermes, stanleymes, knuppels, traangas, slagersbijl, hamers, breekijzer en schroevendraaiers.

A-select

Preventief fouilleren is bedoeld om incidenten met geweld te voorkomen en wapenbezit terug te dringen. Tijdens de actie worden zowel de locaties binnen het veiligheidsrisicogebied als personen die zich binnen het gebied bevinden A-select uitgekozen. Agenten controleren kleding, maar ook tassen, rugzakken en andere bagage op de aanwezigheid van wapens. Ook worden scooters, auto's en fietstassen doorzocht. Aangetroffen wapens en andere gevaarlijke voorwerpen worden in beslag genomen. Het gaat dan onder meer om vuurwapens, munitie, stiletto's, valmessen, vlindermessen, boksbeugels, wurgstokken en werpsterren. Ook voorwerpen die kunnen dienen als wapen, bijvoorbeeld een honkbalknuppel of een keukenmes, worden in beslag genomen.

Veiligheidsrisicogebied

Onlangs verlengde burgemeester Deetman de aanwijzing van het gebied rondom het station Hollands Spoor als veiligheidsrisicogebied. Daarmee behield de politie de bevoegdheid om in dit gebied op bepaalde tijden preventief te fouilleren. Het Openbaar Ministerie bepaalt op welke momenten preventief fouilleren is toegestaan. Het gebied rondom het station Hollands Spoor is het gebied dat omsloten wordt door het Huygenspark, de Stationsweg, de Van Limburg Stirumsraat, de Jan Blankenstraat en het Stationsplein.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant