Tandpastarovers slaan toe in Nootdorp

Actueel 52 keer gelezen

Nootdorp – Voor de tweede keer deze week probeerde donderdag 13 december een groep tandpastadieven in de Haagse regio toe te slaan.

Nadat maandag in Voorburg al een 36-jarige man was betrapt tijdens de diefstal van 30 tubes tandpasta uit een supermarkt, werden donderdagmiddag opnieuw twee tandpastarovers aangehouden. Medewerkers van een supermarkt in winkelcentrum De Parade belden donderdag omstreeks half vier met de politie.

Twee winkeldieven hadden zojuist de benen genomen na de diefstal van tubes tandpasta. Politieagenten wisten vrijwel direct een van hen, een 32-jarige man uit Sombeek, aan te houden. Even later kon ook een tweede man worden ingerekend. Bij deze 27-jarige man uit Venlo werden 35 tubes tandpasta gevonden. Hij had de tubes in zijn afgebonden broekspijpen zitten.

Uit onderzoek van de politie is inmiddels gebleken dat uit een andere winkel in De Parade donderdagmiddag 56 tubes tandpasta zijn ontvreemd. Eerder op de dag zijn ook in Bergschenhoek (politieregio Rotterdam-Rijnmond) veel tubes tandpasta gestolen. Omdat de aangehouden verdachten alledrie uit het zuidoosten van het land komen, van oosteuropese komaf zijn en dezelfde modus operandi hanteren, onderzoekt de politie een mogelijk verband tussen de diefstallen. Er is inmiddels ook contact geweest tussen de politiekorpsen Haaglanden en Rotterdam-Rijnmond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant