Zwemmen voor werken aan gezond gewicht

Actueel 54 keer gelezen

Pijnacker - Negen kinderen in de leeftijd van negen tot twaalf jaar hebben de afgelopen maanden met veel inzet meegedaan aan de cursus VetCool!Zwemmen in Pijnacker-Nootdorp. Afgelopen woensdag ontvingen ze uit handen van wethouder Leo Suijker een certificaat als bekroning voor hun inspanningen.

Doel van de cursus, georganiseerd door de GGD, Careyn en Zwembad De Viergang, was de kinderen een gezonde leefstijl aan te leren. In acht bijeenkomsten hebben de kinderen zich samen met de diëtiste op een leuke manier verdiept in hun voeding en leefgewoonten. Ze kregen onder meer praktische tips over hoe om te gaan met eten en snoep. Elke bijeenkomst werd afgesloten met bewegen in de vorm van een actief zwemprogramma in De Viergang. Spelenderwijs konden de kinderen zo ervaren dat bewegen prettig en leuk is.

Sinds 1980 is het aantal kinderen met overgewicht in Nederland verdubbeld. Momenteel heeft ongeveer één op de zeven kinderen overgewicht. Als deze trend zich doorzet, zal over vijf jaar twintig procent van de Nederlandse basisschoolkinderen te dik zijn. Vrijwel ieder kind dat te dik is, zal ook op volwassen leeftijd te zwaar zijn.

Het Voedingscentrum vindt dat ook ouders een belangrijke rol vervullen als het gaat om een gezond gewicht van hun kinderen. Een regelmatig eetpatroon met drie hoofdmaaltijden, niet te calorierijk eten en drinken, niet te veel snoepen, voldoende lichaamsbeweging, niet te veel televisie kijken en computeren: het zijn allemaal zaken waar ouders rechtstreeks invloed op uit kunnen oefenen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant