Nieuwe milieuwetgeving voor ondernemers

Gemeente 22 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Op 1 januari 2008 treedt een nieuwe milieuwet in werking. Deze nieuwe milieuwetgeving (ook wel activiteitenbesluit genoemd) zorgt voor een vermindering van regelgeving en de administratieve lasten voor ondernemers.

Dit gebeurt door de samenvoeging van twaalf AMvB’s (Algemene Maatregelen van Bestuur op basis van artikel 8.40 van de Wet Milieubeheer) tot één AMvB. Alle ondernemers vallen per 1 januari 2008 onder het activiteitenbesluit. Voor de meeste bedrijven vervalt de vergunningplicht, met uitzondering van bijvoorbeeld bedrijven die kunststoffen produceren.

Het activiteitenbesluit gaat niet uit van branches, zoals de oude AMvB’s, maar van bedrijfsactiviteiten. Aan iedere activiteit hangt een pakket voorschriften. Vanaf 1 januari 2008 kunnen ondernemers hun nieuwe activiteiten melden via een digitaal meldingsformulier op www.vrom.nl > activiteitenbesluit. De ondernemer kan dan direct zien aan welke voorschriften hij moet voldoen en de melding automatisch doorsturen naar de gemeente.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente, cluster milieuvergunningen, tel. 015 - 362 62 62.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant