Kerstschaak bij De Scheve Toren

Algemeen 76 keer gelezen

Pijnacker - Op vrijdag 21 december a.s. organiseert de Pijnackerse schaakvereniging De Scheve Toren voor de zevenentwintigste keer het kerst-snelschaaktournooi.

In partijtjes met 5 minuten bedenktijd per persoon zullen huisschakers, clubschakers en andere nog te ontdekken grootmeesters de degens gaan kruisen. Het gaat allemaal gebeuren in sporthal Het Baken. Aanvang 20u. Voor deelname kunt u zich vooraf opgeven bij Jan de Graaf (tel. 3692342) of Henk Kleinrouweler (tel. 3696608 of E-mail henk.kleinrouweler@kpnplanet.nl). Iedereen met kennis van de schaakspelregels is welkom, dus niet twijfelen, gewoon doen!

Bij snelschaken gaat het erom de tegenstander binnen 5 minuten op de knieën dwingen. Die vijf minuten bedenktijd worden bijgehouden met een schaakklok. De regels zijn eenvoudig: diegene die de meeste duels met winst weet te beëindigen wordt uiteindelijk tot snelschaakkampioen gekroond.

Het moge duidelijk zijn dat lef, daadkracht en vooral geluk in dit soort partijtjes een grotere rol spelen dan diepzinnige strategieën of uitgebreide kennis van de schaaktheorie. Een blunder is zo gemaakt, en het gebeurt bij snelschaak regelmatig dat een degelijke schaker wordt afgebluft door een van de mindere goden. Toch komt echte kwaliteit uiteindelijk altijd wel bovendrijven. Eén ding staat al bij voorbaat vast: alle deelnemers gaan met een prijs naar huis, en het wordt ongetwijfeld net als bij de vorige jaargangen weer een zeer genoeglijke avond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant