Monsterscore Avanti

Sport 74 keer gelezen

Pijnacker – Korfbalvereniging Avanti heeft in de wedstrijd tegen Kinderdijk via een monsterscore van 22-15 wederom een overwinning behaald. In de eerste helft werd met een 11-4 voorsprong al een grote slag geslagen. De ploeg van Steven Mijnsbergen schoot met scherp en won zeer verdiend.

Het was zes jaar geleden dat Avanti voor het laatst in competitieverband tegen Kinderdijk had gespeeld. Avanti speelde toen voor het eerst in de overgangsklasse en trof als eerste tegenstander Kinderdijk. In de oude Steinbachhal werd de entree destijds in de overgangsklasse bekroond met een 16-14 overwinning. Van de ploeg die in 2001 won spelen alleen Dé en Kirsten Post nog in het eerste. Kirsten Post zat deze avond nog geblesseerd op de bank, de verwachting is dat zij in januari weer speelklaar is. Vanuit het tweede team was Laura van Leersum haar vervangster.

Avanti begon zeer voortvarend aan de wedstrijd. De eerste drie aanvallen leverden direct drie doelpunten op. Kinderdijk verdedigde zeer fors op de man en sloeg bij menig schot door op het lichaam van een Avanti-speler. Coach Steven Mijnsbergen wond zich op over het feit dat daar onvoldoende voor gefloten werd en moest dit bekopen met een gele kaart. Maar Avanti ging door met scoren en liep uit naar een 5-0 voorsprong. Pas na vijftien minuten wist Kinderdijk de eerste doelpunten te maken en kwam dichterbij tot aan de 5-3. Avanti kreeg deze avond via vele schijven kansen en had zowel van afstand als op de doorbraak volop de gelegenheid om te scoren. Binnen zeven minuten had Avanti de ploeg uit Kinderdijk op een ruime 9-3 achterstand gezet. De rust werd bereikt met een 11-4 voorsprong.

In de tweede helft kon Kinderdijk mee blijven scoren tot aan de 14-9. Maar Avanti was deze avond zeer effectief in de aanvallen en zette de tegenstander drie minuten voor het einde op een hopeloze 21-11 achterstand. De wedstrijd was gespeeld, Avanti geloofde het wel en de wedstrijd eindigde in een 22-15 overwinning. Naast de vele doelpunten was het knap dat Avanti zich niet liet intimideren door het vaak zeer fysieke spel van een aantal spelers van Kinderdijk. Het enige antwoord op zulk spel is veel scoren en dat ging de ploeg van Steven Mijnsbergen deze avond zeer goed af. Door deze overwinning is Avanti nu beland op de tweede plaats met twee punten achterstand op koploper VEO.

Doelpunten: Mathijs Kranenburg (8), Dé Post (5), Ronald Struijk (4), Fenna Teunissen (3), Kitty van der Ende en Laura van Leersum.