Start Poortwachtercentrum Haaglanden

Regio 114 keer gelezen

Haaglanden - Vanmiddag is het poortwachtercentrum Haaglanden van start gegaan met een eerste matchbijeenkomst in het Hagaziekenhuis in Den Haag.

Ruim 75 werkgevers uit allerlei bedrijfstakken waren aanwezig om elkaar

arbeidsplaatsen aan te bieden voor medewerkers die na een ziekte of

ongeluk niet meer op hun oude functie kunnen terugkeren. Onder leiding van Hugo Lucas, arbeidsdeskundige en Christiaan Steenbergen,

kwartiermaker poortwachtercentra werden vraag en aanbod bij elkaar

gebracht, wat resulteerde in ruim twintig vervolgafspraken onder de

aanwezigen.

Poortwachtercentra worden in Noord- en Zuid-Holland mede op initiatief

van VNO-NCW West opgericht. Het oudste poortwachtercentrum is sinds 2003 gevestigd in Heerhugowaard en heeft in de afgelopen drie jaar 800 mensen van werk naar werk geholpen. Minister Donner van Sociale Zaken is enthousiast over de resultaten van de reeds langer bestaande poortwachtercentra en heeft daarom eenmalig 3 miljoen euro subsidie beschikbaar gesteld. Dat maakte hij afgelopen maandag bekend bij het poortwachtercentrum Noord-Holland Zuid. Donner wil graag dat er in Nederland meer poortwachtercentra worden opgericht.

Naar de bijeenkomst in Den Haag waren werkgevers uit onder meer de bouw, het vervoer, de zorg, de elektrotechniek, de tuinbouw en de

informatietechnologie gekomen. Hun bedrijven zijn gevestigd in de regio

Haaglanden, waaronder Den Haag, Delft en Westland. Zij boden arbeidskrachten aan en maakten hun vacatures bekend. Zo was een van de ruim veertig aangeboden arbeidskrachten een monteur die aan zijn pols was geopereerd en die pols niet meer kon bewegen. Een ander was een verhuizer met groot-rijbewijs met rugklachten. Verschillende werkgevers toonden belangstelling voor deze mensen met het oog op hun vacatures.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant