Kaarsjesavond in Nootdorpse Dorpsstraat

Actueel 191 keer gelezen

Nootdorp - Aanstaande woensdag 12 december is het opnieuw de traditionele Kaarsjesavond in de Dorpsstraat van Nootdorp.

De organisatie is in handen van de actieve Ondernemersvereniging Dorpsstraat en zij nodigen u allen uit om te komen. Vanaf 18.30 tot en met 20.00 uur kunt u er in de juiste stemming komen voor de komende Kerst. Er zijn tal van activiteiten, er is veel te zien en als alles goed gaat, ligt er sneeuw! Leuk voor jong en oud.

De straat in het historische hart van Nootdorp zal sfeervol aangekleed zijn. Natuurlijk ontbreken lekkernijen niet. U kunt handige en welkome kerstcadeaus kopen. Er is een levende kerststal. Er wordt gezongen door diverse koren. De Nootdorpse Dorpsstraat heeft in de loop van de afgelopen jaren een traditie opgebouwd. Al jaren lang komen honderden mensen met hun kinderen naar het centrum van het dorp. Dit jaar is de kaarsjesavond opnieuw grootser. De hele Dorpsstraat is afgesloten vanaf 16.00 uur. Alle bewoners en ondernemers zullen hun beste beentje voorzetten. Sfeerverlichting en kaarslicht zal er schijnen. Bij kraampjes zult u verrast worden op snert en glühwein. Ook is er kerstsnoepgoed. Misschien ontmoet u de kerstman en natuurlijk is in een van de winkelpanden een levende kerststal.

De middeleeuwse kerk is zoals altijd een monumentaal rustpunt. Ook in het gemeentehuis kunt u terecht. De kerstboom staat weer fier op het terras aan het begin van de Dorpsstraat. In dat deel van de Dorpsstraat krijgen kinderen een lampion, er is heerlijk snoep, een warm drankje, een proeve van ijstaart en nog meer. In het midden van de straat staat de computerkerstman met mandarijnen. Er is een grote boekenmarkt voor het goede doel. Er staan kramen voor goede doelen zoals de Kringloopwinkel, Leger des Heils, Edukans, Craeyenburch en Unicef. U krijgt er heerlijke smakelijke soepen bij de restaurants. In CulturA treedt ieder half uur het kindertoneel Kinto op, dat mag u niet missen. Bij Villa Eijsberg draait weer de oud-Nootdorp diashow van Nootdorpsche Historiën. En in het laatste deel van de Dorpsstraat kunt u ter hoogte van de kruising met de Wilhelminastraat ook een lampion krijgen en heerlijk lekkers. Juist daar is het in samenwerking met de omwonenden extra gezellig.

Zal het ook daar sneeuwen? De Dorpsstraat zet weer zijn beste beentje voor. Dat is ouderwets gezellig. Kinto speelt woensdag 12 december in de toneelzaal van CulturA drie keer ene toneelstuk. Ze beginnen om 18.30 uur en doen om 19.00 uur en 19.30 uur nog een voorstelling. Er kunnen telkens ca 175 mensen in de grote zaal. Zeer de moeite waard dat kerststuk van de Nootdorpse jeugdige toneeltalenten.

Ter hoogte van de kerk is op Kaarsjesavond opnieuw een tweedehands boekenmarkt. De opbrengst is voor het Leger des Heils en de Kringloopwinkel. Er worden tegen zeer lage prijzen de mooiste boeken verkocht. U vindt zeker het boek dat u al zo lang zocht. Veel boeken voor kinderen. Ook series. Heel veel Engels! En natuurlijk actuele literatuur en streekromans. Ook boeken voor hobbyisten en verzamelaars. Dat is gezellig een boek kopen bij kaarslicht.

Knuffels voor Edukans

De jeugdige Nootdorpse Denise van Leeuwen is al een aantal jaar bij de stichting Edukans betrokken en doet steeds graag haar best om kansarme kinderen een kans te geven op onderwijs en een betere toekomst. Ze ziet in kaarsjesavond een goede kans om geld in te zamelen voor het goede doel! Ze staat in een kraam met knuffels! Help u haar!? Dat wil zeggen: koopt u voor een zeer zacht prijsje een knuffel voor het goede doel!?

Denise van Leeuwen: “Met hulp van anderen ben ik op het idee gekomen om tweedehands knuffels in te gaan zamelen en deze voor kleine prijsjes te verkopen. Op Kaarsjesavond 12 december aanstaande. Het geld gaat naar een basisschool in de regio Lango in Oeganda. Er is totaal ruim €9000, - nodig. Met dit geld kan er een slaapzaal gebouwd worden, zodat de kinderen doordeweeks veilig zijn. Ook kan er een hek om de school geplaatst worden. Dit is nodig omdat er helaas nog veel mannen zijn die kleine meisjes aantrekkelijk vinden. Samen met mij zijn er nog ongeveer honderd andere jongeren landelijk, lokaal aan de slag gegaan om geld te werven, allemaal met zelfverzonnen acties.” Verdere informatie: www.edukans.nl.

Verhalenverteller in bibliotheek Nootdorp

Sfeervol verlichte straten, veel brandende kaarsen en waxinelichtjes. Wat kan je woonplaats er plotseling anders uitzien, wanneer de belichting verandert. Het lijkt alsof je met elkaar in een droom door de straten loopt. Het wordt nog mooier, als je ook nog ergens naar een vertelling kunt gaan luisteren die daarbij past. Dat gaat gebeuren in de bibliotheek van Nootdorp op 12 december tijdens de Kaarsjesavond in de Nootdorpse Dorpsstraat. Van 18:30 – 20:30 uur. De verteller Ton van der Jagt brengt verhalen mee die iedereen op die avond prachtig vindt. Als kostbare juwelen diept hij ze op uit zijn verhalenvoorraad, hij geniet er zelf van en graag laat hij anderen ervan meegenieten.

Ze gaan over de winter en kerst, over koningen en arme mensen, over de Kerstman en kinderen, over kou en warmte. Op ieder heel en half uur begint hij met een nieuwe vertelling die steeds afgestemd is op een publiek van 5 tot 100 jaar. Kinderen met hun ouders, met hun opa’s en oma’s, volwassenen die nog weer eens willen genieten van een vertelling zoals vroeger, allemaal krijgen ze verhalen te horen die de lichtjesavond compleet maakt. We hopen dat veel mensen bij hun rondgang door de straten even afslaan naar de bibliotheek om van de warmte van een kaarsjesavond-verhaal te genieten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant