ADO Den Haag weer op herhaling

Sport 21 keer gelezen

Regio - De uitwedstrijd van ADO Den Haag bij RKC, waar de spelers naar verwachting met winst de Eredivisie zouden bereiken, is in 2-2 geëindigd, waardoor de derde wedstrijd aanstaande zondag de beslissing zal brengen. Aangezien Den Haag tweemaal scoorde in deze uitwedstrijd, zal deze match in het Forepark gespeeld worden.

ADO Den Haag begon net als afgelopen zondag weer niet sterk en keek al na vier minuten tegen een 1-0 achterstand aan, nadat Frank van Mosselveld de Brabanders op voorsprong bracht. Na een moeilijk eerste kwartier begon ADO de wedstrijd een beetje te controleren. Na 21 minuten kreeg dezelfde van Mosselveld zijn tweede gele kaart en kon het veld verlaten. Deze tweede gele kaart leek niet terecht, maar zijn eerste gele kaart werd licht bestraft, aangezien hij ADO aanvoerder Hans van der Haar keihard van achteren aanviel.

Christian Kum bracht de Hagenaars na 23 minuten op gelijke hoogte. Tot aan de rust kwam de thuisploeg er nauwelijks meer aan te pas. ADO overheerste, maar verzuimde te scoren. Twee minuten na de thee kwam Den Haag op voorsprong. Hans van der Haar leek een overtreding te maken, maar mocht doorgaan en schoot de bal leep in de linkerhoek. Er leek geen vuiltje aan de lucht en er kwamen meer Haagse aanvallen, maar tot echte scoringskansen kwam het niet. Het laatste half uur kende ADO een hele slechte periode. RKC toonde een geweldige veerkracht en wist met tien man Den Haag volledig terug te dringen. De club uit de residentie kwam er niet meer aan te pas. In de 81e minuut was het Kevin Vink die de Waalwijkers op gelijke hoogte bracht. RKC liet het er niet bij zitten en ging nog bijna met de winst aan de haal, maar er kwam in de score geen verandering meer. ADO Den Haag kwam bij een nacompetitie nog nooit zo dicht bij promotie, maar misschien lukt het aanstaande zondag in het eigen stadion wel.