Gelijkspel ADO Den Haag

Sport 35 keer gelezen

Regio - De eerste wedstrijd in de beslissende derde ronde van de nacompetitie van ADO Den Haag tegen RKC in het eigen Forepark is een beetje teleurstellend geëindigd in 1-1.

Al in de vierde minuut kwam het slap startende ADO, tegen het voor rust sterk spelende RKC, op een 0-1 achterstand door een goal van Wouter Gudde. RKC leek de wedstrijd tot aan de thee aardig onder controle te hebben. Haagse aanvallen werden vroegtijdig in de kiem gesmoord. Na rust was het vooral ADO Den Haag dat de aanval zocht. Er dreigde geen echt gevaar voor de Brabanders totdat de Haagse spelers Meric en Hoogendorp ingebracht werden.

Toen kwam RKC er niet meer aan te pas, ondanks de aanwezigheid van de matig leidende arbiter Kuipers, die vaak onterecht de zijde van RKC koos. Het geduld van de fanatieke Haagse aanhang (deze keer waren er maarliefst 7.430 toeschouwers) werd lang op de proef gesteld. Twee minuten voor tijd was het Lex Immers die de bal achterwaarts in de kruising kopte. In deze 1-1 stand kwam geen verandering meer, waardoor ADO Den Haag aanstaande donderdag in Waalwijk nog voldoende perspectieven heeft om de Eredivisie te bereiken. Bij winst zijn de Hagenaars zeker van promotie. De wedstrijd is aanstaande donderdag om 18.00 uur te zien op RTL 7.