ADO Den Haag naar volgende ronde

Sport 42 keer gelezen

Regio - ADO Den Haag verzekerde zich vanavond met een 2-0 overwinning op VVV-Venlo voor de laatste ronde in de nacompetitie. Bij rust stond de Haagse club met 1-0 voor doordat de Franse keeper Begois in de 19e minuut een van richting veranderde bal in eigen goal werkte.

Ook na rust overheerste ADO Den Haag, mede door hun tomeloze inzet. De Limburgers drongen wel aan, maar de Haagse doelman Robert Zwinkels kwam nauwelijks in problemen. Tien minuten voor tijd scoorde uitblinker Daryl Janmaat de verlossende treffer. VVV-Venlo, met trainer André Wetzel die volgend jaar bij ADO werkzaam is, degradeerde hiermee terug naar de eerste divisie. ADO moet nu in een confrontatie met RKC Waalwijk uitmaken wie er naar de eredivisie promoveert. Aanstaande zondag speelt ADO om 14.30 uur eerst thuis tegen RKC. Op donderdag 15 mei volgt de return in Waalwijk.