Burgemeester ontsteekt bevrijdingsvuur

Gemeente 34 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Burgemeester F.H. Buddenberg ontsteekt op 5 mei om 13.00 uur op feestelijke wijze het bevrijdingsvuur op het Paradeplein in Nootdorp. In alle Zuid-Hollandse gemeenten wordt tegelijkertijd het bevrijdingsvuur ontstoken.

In de nacht van 4 mei op 5 mei halen fietsers uit alle Zuid-Hollandse gemeenten een fakkel op die in Wageningen is ontstoken aan het eeuwig brandende bevrijdingsvuur. Vervolgens brengen zij het vuur naar de eigen gemeenten, waar om 13.00 uur het bevrijdingsvuur in alle gemeenten in Zuid-Holland wordt ontstoken.

In Pijnacker-Nootdorp vertrekt op 4 mei rond 19.30 uur een 8-tal fietsers vanaf de brandweerkazerne, Emmastraat in Pijnacker. Zij halen het vuur op uit Wageningen.

Op 5 mei tussen 11.15 en 12.15. uur is er voor de fietsers een korte pauze ingelast in de Soete Suikerbol, Ade 23 in Pijnacker, voor zij weer verder fietsen naar Nootdorp.

Om 12.45 uur ontvangt burgemeester F.H. Buddenberg de fietsers op feestelijke wijze op het Paradeplein in Nootdorp, neemt de fakkel in ontvangst en ontsteekt hiermee om 13.00 uur het bevrijdingsvuur in Pijnacker-Nootdorp.

Bevrijdingsdag is bedoeld om met name de jeugd bewust te maken van het grote belang van vrijheid. Kinderen uit onze gemeente zijn daarom uitgenodigd om met versierde fietsen naar het Paradeplein te komen en daar de fietsers uit Wageningen op te wachten. De mooist versierde fiets krijgt een prijs.

Een muziekbandje loopt op winkelcentrum Parade rond, er zijn ballonnen en bij de ijscokar zijn ijsjes te halen. Onze inwoners zijn van harte welkom om het programma bij te wonen.

Het programma op 5 mei ziet er als volgt uit:

12.00 uur Muziek, ballonnen, ijscokar op winkelcentrum Parade

12.45 uur Aankomst fietsploeg op het Paradeplein

12.55 uur Burgemeester Buddenberg neemt op feestelijke wijze de fakkel in ontvangst

13.00 uur Ontsteking bevrijdingsvuur

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant