Met plezier naar de middelbare school

Algemeen 20 keer gelezen

Regio - Speciaal voor kinderen uit groep 8 van de basisschool verzorgt de afdeling Preventie van GGZ Delfland in de laatste weken van de zomervakantie 2008 de training ‘Plezier op school‘. De cursus duurt twee dagen.

Deze sociale vaardigheidstraining is bedoeld om kinderen extra steun te geven bij de overgang naar het voorgezet onderwijs. De training is bedoeld voor kinderen die zich op de basisschool niet op hun gemak voelen bij leeftijdsgenoten. Ze vinden het moeilijk om contact te maken met leeftijdgenoten, worden bijvoorbeeld geplaagd en gepest, kunnen maar moeilijk vrienden krijgen, hebben vaak ruzie zonder dat ze het willen en staan vaak alleen.

Juist omdat de kinderen na de vakantie naar een andere school gaan, vormt de training een goede voorbereiding om een geheel nieuwe start te maken met leeftijdsgenoten. De training vindt in principe plaats in Delft. Indien er veel deelnemers uit een specifieke gemeente zijn, kan de training op locatie worden aangeboden.

Aanmelden kan via het secretariaat van de afdeling Preventie, tel. 015-2608970, email: optijderbij@ggz-delfland.nl. U krijgt dan een aanmeldingsformulier opgestuurd of doorgemaild.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant