Controle recreatieverkeer

Regio 23 keer gelezen

Haaglanden - Tijdens een publieksvriendelijke verkeersactie recreatieverkeer werden vrijdag 25 april tussen 13.00 en 22.00 uur in totaal 42 voertuigen/combinaties naar het terrein van Rijkswaterstaat langs Rijksweg A13 gebracht voor een controle.

Op het controleterrein werden de voertuigen eerst gewogen op de weeglokatie door medewerkers van de Technische Ongevallen Dienst (TOD) van Politie Haaglanden, waarna ze verder werden gecontroleerd op algehele technische staat.

Bij de controle werd samengewerkt met de brandweer Delft, Bovag en de ANWB. In totaal werden 21 gebreken cq overtredingen geconstateerd. Alle technische gebreken werden door een medewerker van de wegenwacht ter plaatse verholpen. Meerdere overbeladingen werden door middel van het verplaatsen van lading en lozen van drinkwater opgelost.

Overtredingen

De volgende feiten werden geconstateerd: vijf maal niet in het bezit hebben van E achter B; vijf maal niet voorzien van breedtespiegels; vijf keer verlichting niet in orde; vier keer overbelading van meer dan 10 %, drie maal losbreekreminrichting niet in orde; twee keer onjuiste / te groot verschil in bandenspanning en een keer droogtescheurtjes in de banden. Bijzonderheid van de controle was dat er waarschuwend werd opgetreden. De actie had vooral een voorlichtend karakter. Later in het voorjaar wordt er zeker repressief opgetreden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant