Politie verijdeld sigarettenroof

Regio 17 keer gelezen

Den Haag - Een grote politiemacht was vrijdagavond 25 april vanaf 22.00 uur op de been nadat de meldkamer een melding van een mogelijke overval op een groothandel aan het Forepark binnenkreeg.

De meldkamer dirigeerde direct de nodige eenheden richting de Donau.

Medewerkers van het bedrijf belden verontrust de meldkamer nadat zij op het terrein enkele personen hadden zien lopen, waarvan er enkele mogelijk gewapend zouden zijn.

Afzetting Forepark

Er werd direct groot alarm geslagen en een groot gedeelte van het Forepark werd afgesloten. De medewerkers trokken zich terug in de bedrijfskantine terwijl de politie het pand omsingelde. De eerste surveillance-eenheid en twee politiemotoren wisten op het terrein een net wegrijdende auto tot stoppen te dwingen. Omdat er sprake was van een vuurwapen werden de drie inzittenden middels de autoprocedure aangehouden en afgevoerd naar Bureau Ypenburg/Leidschenveen. Het gaat om drie Hagenaars van respectievelijk 37, 38 en 48 jaar oud.

Inzet AT

Aangezien niet duidelijk was of er nog meer 'overvallers' in het pand aanwezig waren werd met het Arrestatieteam (AT) een instap in het omvangrijke pand gedaan. Daarbij werd niemand meer aangetroffen. In het pand werden wel tien enorme tassen met sigaretten aangetroffen. Het lijkt zeer aannemelijk dat de aangehouden verdachten voornemens waren om deze sigaretten mee te nemen. Zij zijn daarbij kennelijk gestoord door medewerkers. Van een overval bleek geen sprake te zijn. Een zoekactie naar wapens leverde vooralsnog niets op. De politie nam de auto van de verdachten in beslag. Het Forepark werd vanaf 22.00 uur afgesloten. Om 01.00 uur werd de afzetting weer opgeheven. Ook Randstadrail werd gedurende de politieactie stilgelegd. De recherche van Bureau Ypenburg/Leidschenveen heeft de zaak in onderzoek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant