Aanhoudingen en valse paspoorten

Regio 195 keer gelezen

Den Haag - Met invallen in drie Haagse woningen lijkt de politie maandagochtend 21 april een einde gemaakt te hebben aan het op het grote schaal vervalsen van identiteitsbewijzen. Er zijn tientallen documenten in beslag genomen, evenals het materiaal waarmee ze vermoedelijk zijn vervalst.

De invallen zijn het resultaat van een onderzoek door Bureau Vreemdelingenpolitie (VP). Naar aanleiding van informatie van de Regionale Criminele Inlichtingen Eenheid begonnen rechercheurs van de VP ongeveer een maand geleden aan het onderzoek. Vanwege de informatie die het team bereikte, besloot de politie in te grijpen. Enkele tientallen agenten doorzochten 21 april drie woningen in Den Haag.

De hoofdverdachte wist in eerste instantie vanuit de benedenwoning te vluchten. Maar hij kon na een korte zoektocht in een nabijgelegen tuin worden aangehouden. In de aangrenzende woning werden nog drie mannen aangetroffen, van wie er zeker één illegaal in ons land verblijft. Hij moet bovendien nog een oude celstraf van 60 dagen uitzitten.

In de derde woning zijn een man en vrouw aangehouden. Hun jonge kinderen (peuterleeftijd) zijn overgedragen aan de crisisdienst van Jeugdzorg. De man en vrouw werden in eerste instantie staandegehouden op grond van de Vreemdelingenwet, maar zijn na de doorzoeking van de woning aangemerkt als verdachten en aangehouden.

In de woningen lagen onder andere tientallen vermoedelijk valse en vervalste paspoorten en blanco rijbewijzen. Ook werden pasfoto's, geboortebewijzen, lijsten met namen en geboortedata gevonden en spullen om identiteitsbewijzen mee te vervalsen. Het gaat onder meer om een lamineerapparaat, een schrijfmachine en meerdere computers. Ook lagen in het huis tientallen creditcards die vermoedelijk met valse gegevens zijn verkregen. Mogelijk zijn met de creditcards luxe goederen besteld. Zo werden in de woning twee spiksplinternieuwe laptops aangetroffen. Ook zijn zeker tien mobiele telefoons in beslag genomen. Een deel van de aangetroffen spullen lag verborgen in het systeemplafond.

Alle verdachten (20 - 53 jaar) zijn donderdag 24 april voorgeleid aan de rechter-commissaris, die besloot de verdachten in bewaring te stellen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant