Laatste kavel op Ruyven verkocht

Actueel 144 keer gelezen

Delfgauw - De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft de laatste kavel op bedrijvenpark Ruyven in Delfgauw onlangs verkocht aan VacuVin uit Delft.

Op 5 december werd de eerste paal geslagen van het nieuwe bedrijfspand van Vacu Vin, dat nationaal en internationaal een begrip is. Bedrijvenpark Ruyven is een locatie op maat voor groot-, midden- en kleinbedrijf. Met de directe ligging naast rijksweg A13 en een aansluiting op de N470 is een goede bereikbaarheid gegarandeerd. Mede daarom is het bedrijvenpark Ruyven in 10 jaar tijd volledig uitverkocht en uitgegroeid tot een modern bedrijvenpark.

Achtergrond

Ahold was het eerste bedrijf dat zich in 1998 op Ruyven vestigde. Dit bedrijf had al in 1994 te kennen gegeven dat Ruyven de ideale uitvalsbasis was voor de bevoorrading van 170 supermarkten in de Randstad. Met uitzondering van de kavel voor het Distributiecentrum van Albert Heijn werden de eerste kavels op Ruyven via een openbare inschrijving te koop aangeboden. De kavels werden gegund aan de hoogste bieder op een kavel. Pijnacker was de eerste gemeente die bedrijfskavels op deze wijze aan de man bracht. In latere jaren werden de kavels voor een vaste verkoopprijs te koop aangeboden. Onlangs werd via het systeem van openbare inschrijving de 20-jarige huurrechten op een locatie voor een tankstation met autowasfaciliteiten nabij de N470 gegund aan MultiEnergy.

Werkgelegenheid

De arbeidsplaatsen die de bedrijven in Ruyven voor de gemeente opleveren, zijn belangrijk voor de werkgelegenheid en voor het behouden van een goede balans tussen wonen en werken. Op Ruyven werd als vestigingseis 50 volledige arbeidsplaatsen per hectare aangehouden. Ook de komst van Vacu Vin op een bedrijfskavel van 21.000 m2 is weer een goede stimulans voor de werkgelegenheid in de gemeente. In de toekomst bieden de nieuwe bedrijventerreinen Boezem II in Pijnacker en Heron in Nootdorp een prima vestigingsplaats voor ondernemers en meer werkgelegenheid voor inwoners.

Aansprekende bedrijven

Bedrijvenpark Ruyven kent inmiddels een diversiteit aan bedrijven. Er is een autoboulevard met Het Motorhuis, Autobedrijf Harteveld en AutoHaag Zeeuw Delft. Maar ook een bedrijf als Groen Agro Control, een laboratorium dat zich bezig houdt met onderzoek en advies op tuinbouwgebied. Daarnaast zijn er veel technische bedrijven als Fost-Air Installatietechniek B.V, een groothandel in materialen ten behoeve van luchttechnische installaties, Reurings Precisie Plaatwerk B.V., Xensor Integration B.V. en IHC Handling Systems, een bedrijf dat zich bezig houdt met de ontwikkeling en fabricage van hydraulische apparatuur voor offshore en (petro)chemische industrie.

In de twee bedrijfsverzamelgebouwen op Ruyven zijn nog enkele units beschikbaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant