HCP verliest tegen Pollux

Sport 92 keer gelezen

Pijnacker - De laatste wedstrijd, voordat de zaalsticks weer uit de kast gehaald gaan worden en de groene velden ingewisseld worden voor de mooie zaalcomplexen, moest gespeeld worden tegen het eerste team van hockeyclub Pollux uit Vlaardingen. Pollux was tijdens de openingswedstrijd van het seizoen een stuk sterker en trakteerde ons op een gevoelige 9-1 nederlaag.

Het weer was niet alleen stormachtig, zo was aanvankelijk ook ons begin aan het eerste bedrijf van de eerste helft. Nadat de technisch vaardige centrumspits Van der Puil onrechtmatig van de bal werd gezet in de vijandelijke cirkel van de Vlaardingse opponent gaf de goed fluitende scheidsrechter al vroeg een strafcorner. De push die volgde van routinier Van der Burg verdween via de aarzelend optredende lijnstopper van Pollux hoog in de touwen en zo verdween de brilstand van het scorebord.

Een doorn in het oog voor het zeer fanatieke Pollux dat naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker, maar niet veel kansen wist te creëren tegen de goed gepositioneerde en geconcentreerd spelende verdediging onder leiding van man van de wedstrijd Gert-jan Ottjes. Dat juist een onnodige dekkingsfout 10 minuten voor de thee moest leiden tot de gelijkmaker was extra zuur. Pollux gaf vervolgens nog wat meer druk op de verdediging en mocht vlak voor rust de 1-2 laten noteren.

Een donderspeech in de rust had niet het gewenste effect voor Pijnacker. Via onder andere een mooie strafcorner liepen de bezoekers al snel uit naar 1-4 en leek de wedstrijd gespeeld. Pollux liet vervolgens de touwen wat vieren en via wederom Van der Burg werd nog de 2-4 gescoord maar de overtuiging en het echte geloof om nog te kunnen winnen was weg.

Op bijgaande foto staat de Pijnacker Junior van de week in haar door Intertoys Pijnacker gesponsorde shirt, Merel van den Heuij, met man van de wedstrijd Gert-Jan Ottjes.