Behoefte aan informatie over regeltjes

Actueel 38 keer gelezen

Nootdorp - Ondernemers hebben grote behoefte aan informatie over wetten en regels. Dit bleek uit de eerste landelijke themadag van de Kamers van Koophandel. Maar liefst 400 ondernemers uit de Haagse, Rotterdamse en Leidse regio bezochten de workshops in Nootdorp. In heel Nederland kwamen, verspreid over 13 locaties, ruim 2600 ondernemers op het evenement af.

Ruim een derde van de ondernemers ziet de toenemende wet en regelgeving als belangrijkste bedreiging voor hun bedrijf. Uit ervaring weet de Kamer van Koophandel dat ondernemers veel behoefte hebben aan informatie op dit gebied: 87 procent van de lezers van de Kamerkrant hecht veel belang aan maandelijkse berichten over wet- en regelgeving en op de website www.kvk.nl worden de pagina’s over wetten en regels meer dan een miljoen keer per jaar bezocht.

De Kamers van Koophandel organiseerden daarom op dinsdag 27 november voor het eerst een landelijke themadag, zodat de ondernemers zich in één keer konden informeren over alle veranderingen in 2008.

De workshops behandelden onder meer fiscale eindejaarstips, het Belastingplan 2008, aansprakelijkheid van ondernemers, regels omtrent ziek personeel en ontslag, de VAR-verklaring en verkoop via internet. De presentaties werden gegeven door specialisten zoals accountants, belastingadviseurs en advocaten.

Dankzij het grote succes krijgt de themadag zeker een vervolg: in 2008 wordt het evenement opnieuw georganiseerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant