HCP in evenwicht tegen de IJssel

Sport 109 keer gelezen

Pijnacker - De Hockey Heren van Pijnacker moesten afgelopen weekend op wederom een Super Zondag op de Hockey Club Pijnacker aantreden tegen de IJssel.

Beide teams moesten deze wedstrijd winnen om nog enigszins aansluiting te krijgen met de top in de competitie. Aan het begin van de eerste helft begon de wedstrijd van beide kanten erg slordig, maar het was al wel duidelijk dat beiden ploegen bereid waren om te strijden voor de broodnodige punten. De IJssel was de ploeg in de eerste helft met de beste kansen, tweemaal ging een backhand schot gevaarlijk voorlangs. Ondanks dat was de ruststand 0-0.

Na rust was het de IJssel die al vrij snel op voorsprong kwamen door een goed uitgespeelde strafcorner. Pijnacker scoorde vrij snel de gelijkmaker, maar doordat de voordeelregel niet werd toegepast werd deze afgekeurd. Pijnacker stond in de tweede helft enige tijd met tien man, door een dubieuze gele kaart. Toch kwam de gelijkmaker na een mooie dieptepass van Christopher Hoogduijn en wist routinier Hugo von Aesch deze koel af te maken. De IJssel was de ploeg die uit een strafcorner de voorsprong pakte, waar Pijnacker de strafcorners onbenut liet. Tien minuten voor tijd scoorde Adam van der Puil de gelijkmaker en werd er door beide ploegen nog hard gestreden voor de winst. Pijnacker kreeg nog een zeer grote kans in de laatste minuut maar verzuimde deze te verzilveren. Met deze ene punt wordt het nog lastig voor Pijnacker om bovenin mee te doen.